Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

До Дня української писемності та мови МКІП представить державну цільову програму розвитку та поширення української мови, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні, 6 жовтня, відбулась зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кремінем. Йшлося про співпрацю в рамках підготовки проєкту Державної цільової програми розвитку та поширення української мови. Її представлять до Дня української писемності та мови.

Державна програма зміцнить статус української мови, а також дасть можливість створити дієві механізми її захисту й розвитку. Це, зокрема, відкриття мережі курсів з вивчення української мови та багато іншого.

МКІП має постійний діалог та конструктивну співпрацю з Уповноваженим із захисту державної мови щодо шляхів та інструментів популяризації і захисту української мови.

Також під час зустрічі йшлося про спільні дії до Дня украї́нської писемності та мови, який цьогоріч відзначатиметься 27 жовтня. До цього свята в Україні та за її межами відбувається багато заходів з популяризації української мови, серед яких і традиційний Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. 

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів схвалив Концепцію Державної цільової національно-культурної програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року.

Вас може зацікавити

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації»