Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Кошти з продажу NFT-артів допоможуть відновити зруйновані росіянами пам’ятки архітектури

Музей війни META HISTORY у партнерстві з Міністерством культури та інформаційної політики України покажуть спеціальну колекцію NFT-артів авторства найкращих українських цифрових художників. Всі отримані кошти підуть на реставрацію та відновлення архітектурних пам’яток, зруйнованих росією.

META HISTORY був створений через місяць від початку повномасштабного російського вторгнення і станом на сьогодні вже зібрав майже $1,2 млн для криптофонду Aid For Ukraine, який ініціювало Міністерство цифрової трансформації разом з українською криптоплатформою KUNA та блокчейн-компанією Everstake. Музей збирає гроші, продаючи колекції NFT-артів під назвою Warline та Avatars for Ukraine – це набір творів цифрового мистецтва, який у хронологічному порядку висвітлює кожну важливу подію у російсько-українській війні.

Наприкінці травня Міністерство культури та інформаційної політики стало офіційним партнером музею META HISTORY, розпочавши спільну роботу над кількома спеціальними NFT-колекціями. 100% коштів з продажу цифрових творів будуть спрямовані на відновлення українських закладів культури.

«За шість місяців війни в Україні росіяни зруйнували сотні наших музеїв, театрів та будинків культури. Українській культурі та національній спадщині завдано шкоди майже на 6 млрд євро, і судячи з дій та намірів рф ця цифра буде лише збільшуватися. Саме тому вже сьогодні важливо підтримувати сучасні ініціативи та креативні проєкти з відновлення унікальної культурної спадщини України, залучаючи до процесу якомога ширше коло небайдужих людей», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Поціновувачі цифрового мистецтва та колекціонери зможуть придбати твори зі спеціальної колекції «Аватари для України» Vol.2, яку створили найкращі українські digital-художники та розробники відеоігор. Також буде презентована спецколекція, присвячена містам України, створена спільно з мікростоковою онлайн-платформою Depositphotos.

У серпні Міністерство культури та інформаційної політики, Depositphotos та команда проекту META HISTORY проведуть спільну презентацію зазначених колекцій у віртуальному виставковому просторі у Metaverse. 

Попередні дропи NFT-артів про війну в Україні можна переглянути на сайті META HISTORY: https://metahistory.gallery.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України