Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Молитва за Україну»: в Києві презентували мистецький проєкт народного художника Володимира Козюка

Сьогодні, 18 липня, в стінах Києво-Печерської лаври презентували унікальний мистецький проєкт «Молитва за Україну», створений за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, громадських організацій «In the heart with Ukraine» та «Кращий художник».

Переглянути фотоальбом

Проєкт об’єднав митців з 12 міст України, які, попри жахіття війни, продовжують творити та нести світові меседж про незламність українського духу.

«Кожен художник сьогодні прагне відобразити свої емоції у контексті війни. Навіть вже в нашому постійному спілкуванні з’явився термін «мистецтво війни». Але мені дуже хочеться, щоб з часом цей термін перетворився на «мистецтво перемоги». Адже історія свідчить про те, що війни закінчується. А переможці обов’язково приносять нові, зокрема й творчі та мистецькі рішення, які збагачують світову культуру», – зазначив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

«Молитва за Україну» – це не просто виставка картин, це синергія творчих людей, об’єднаних однією метою: допомогою та популяризацією України. Мистецтво уособлює ті цінності, за які ми боремося з ворогом, та є сигналом світу про необхідність підтримки нашої держави на шляху до перемоги.

«Я хотів би подякувати всім, хто підтримує зусилля щодо створення шедеврів. Я хотів би подякувати всім, хто допомагає реалізовувати такі проєкти. Але сьогодні я найбільше хотів би подякувати тим, хто є в цьому залі. Це наші захисники із запорізького напряму, представники 117-ї бригади. Слава Україні!» – сказав Генеральний директор Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Максим Остапенко.

Центральна тема проєкту – образ «Української мадонни», оточеної найважливішими історичними та мистецькими артефактами різних регіонів України. Цей образ уособлює не лише Божу Матір, але й усіх українських жінок-матерів, які вірять у Бога, перемогу та свою націю.

Кожна з 23 картин, представлених на виставці, несе в собі глибокий патріотичний зміст. Твори відображають реалії нашого часу, водночас підкреслюють непохитну віру в краще майбутнє.

Це не просто мистецький проєкт, це потужний символ єднання та стійкості українського народу. Виставка є частиною мистецької течії «Мистецтво через усвідомлення – Art through the awareness» та має глибоке значення для української культури та суспільства.

Виставка триватиме до 25 серпня 2024 року.

Вас може зацікавити

«Межигір’я» у новому форматі вперше відкрили для відвідувачів 

«Межигір’я» у новому форматі вперше відкрили для відвідувачів 

Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі

Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі