Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Представники МКІП взяли участь у міжнародній конференції, присвяченій захисту культурної спадщини та фіксації злочинів проти неї

30 травня відбулась Міжнародна онлайн конференція «Ціннісно-креативні складові національної культури в нових суспільних реаліях». Під час заходу йшлося про законодавчу підтримку культурної спадщини та фіксацію воєнних злочинів проти неї.

Під час події Мар`яна Томин, директор Департаменту культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики, представила пріоритети культурної політики України, зокрема у сфері охорони культурної спадщини, під час воєнної агресії росії та в повоєнній відбудові.

Аніта Вайваде, завідувачка кафедри ЮНЕСКО з питань нематеріальної культурної спадщини та законодавства при Латвійській академії культури, в межах своєї доповіді презентувала дослідження «Нематеріальна культурна спадщина в системі національного і міжнародного законодавства». Книга створена дослідниками Франції та Латвії на основі вивчення спадщини 26 країн світу. Окрему увагу Аніта Вайваде, приділила діяльності Міжнародного суду з розгляду воєнних злочинів проти людяності, культури та культурної спадщини.

Конференція організована Інститутом культурології Національної академії мистецтв України, Латвійською академією культури та Громадською організацією «Центр розвитку «Демократія через культуру».

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ