Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Канадська організація – Фонд Гнатишина запровадила премії для підтримки українських митців в умовах війни

Фонд Гнатишина заснував серію премій для діячів сценічного мистецтва українсько-канадського походження та для українських артистів, зокрема переміщених через війну. Фундація пропонує двадцять нагород по 10 тисяч доларів кожна в десяти категоріях – від традиційної української хорової музики та танцю до сучасного вокалу та класичного виконання. 

Прийом заявок на премію «Україна – спадщина, дух і майбутнє» триватиме онлайн до 19 вересня 2022 року на сайті Фонду Гнатишина.

Переможців обиратиме журі, до складу якого входять знавці сценічного мистецтва. Результати будуть оголошені восени цього року. Призи будуть вручені на початку 2023 року. Гала-концерт зі збору коштів за участю переможців відбудеться 16 вересня 2023 року в концертній залі «Jubilee Auditorium» в місті Едмонтоні, провінція Альберта. Кошти від концерту будуть спрямовані на відновлення та реконструкцію культурного та мистецького простору в Україні.

Програма нагородження орієнтована на українсько-канадських та українських артистів віком від 35 років. Ініціативу підтримало Посольство України в Канаді.

«Ця спеціальна програма нагород визнає глибоке коріння родини Гнатишиних як в Канаді, так і в Україні. Через війну росії проти України ми хотіли використати наш 20-й ювілейний рік, щоб відзначити живість і стійкість української культури, її ідентичність та дух – тут, у Канаді та в Україні. Ми хочемо, щоб наша програма зміцнювала зв’язки між артистами через унікальну силу мистецтва», – сказала Герда Гнатишин, дружина покійного Рамона (Рея) Джона Гнатишина, 24-го Генерал-Губернатора Канади.

У 1990-1995 роках подружжя Гнатишиних служили в Рідо-Голл, офіційній резиденції Генерал-Губернатора Канади в Оттаві. Під час свого перебування на посаді та через Фонд Гнатишина вони створили міцну спадщину відданості мистецькому таланту, визнаючи, що мистецтво має вирішальне значення для розбудови національної ідентичності та міжнародного взаєморозуміння.

«Ми вдячні Фонду Гнатишина за визнання та відзначення багатої української культурної спадщини в Канаді, за прояв солідарності та підтримку українських виконавців у час, коли росія веде невиправдану війну проти України, її народу, історії та культури», – сказала Юлія Ковалів, Посол України в Канаді. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону