Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП запускає новий вебсайт

Події

Міністерство культури та інформаційної політики України запускає новий і зручний у використанні вебсайт – mcip.gov.ua. Сайт має розширений функціонал та сучасний дизайн, що включає нові можливості для користувачів та відповідає вимогам інклюзивності. Технічна та фінансова допомога зі створення вебсайту була надана за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Попередній сайт Міністерства mkip.gov.ua працював на застарілих технологіях, мав проблеми зі швидкістю завантаження сторінок та стабільністю, що негативно впливало на користувацький досвід. Також старий сайт не відповідав вимогам доступності, перешкоджаючи повноцінно користуватись ним людям з інвалідністю.

Новий сайт, розроблений без використання коштів державного бюджету України, має оптимізовану технічну архітектуру та сучасний дизайн, який перейняв стилістичні особливості рекомендацій Мінцифри, але водночас містить багато елементів фірмового стилю Міністерства культури та інформаційної політики – кольорові бекграунди, патерни.

У дизайні нового вебсайту враховано мобільну спрямованість, що надає простоту використання на малих екранах, швидкий доступ до важливої інформації та оптимізований дизайн для покращення користувацького досвіду на мобільних пристроях.

Інтерфейс нового сайту інтуїтивно зрозумілий (між розділами дотриманий швидкий і логічний перехід з дотриманням принципу «два кліки») до розділів та сторінок. На сайті використані великі фото та відео. Для кращої взаємодії з користувачами на сайті використані банери, віджети, інтеграцію з іншими сайтами та соціальними мережами, форму підписки на оновлення, розширені пошукові функції, що дає можливість швидко знайти потрібну інформацію на сайті.

Сайт має адаптивний дизайн, що дозволяє коректно відображатися на різних пристроях, таких як комп’ютери, планшети та смартфони (1920, 1366, 1024, 768, 576, 360 пікселів).

Новий сайт МКІП розроблений за сучасними технологіями, такими як HTML5, CSS3, JavaScript-фреймворки та бібліотеки. Також використані більш швидкі та ефективні методи обробки даних на сервері. Час відкриття сторінки нового сайту – не більше 2 секунд.

Новий сайт працює в тестовому режимі. До 20 жовтня ви можете надсилати на адресу електронної пошти [email protected] свої пропозиції, які будуть врахованя при доопрацюванні сайту. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону