Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко разом із Оленою Зеленською презентували у Франції проєкт про зв’язок української культури з європейською – Ukraine. Out of blackout

13 грудня у Парижі Перша леді Олена Зеленська разом з Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком запропонували міністерці культури Франції Риммі Абдул-Малак спільно реалізувати проєкт про тисячолітню історію українського мистецтва – Ukraine. Out of blackout. Він має пролити світло на українську культуру та її зв’язок з Європою. 

«Вся українська культура нині – це наш Out of blackout, вихід із затемнення. У нас може не бути електрики – але наша культура дає нам світло. А ми у відповідь маємо захистити від нападника свою спадщину»,

 – сказала Олена Зеленська. 

Проєкт демонструє знакові артефакти з 7 музеїв України від середньовіччя до сучасності. Також він показує зв’язок українського мистецтва з Європою протягом тисячі років. Але цей зв’язок не був очевидним, бо знаходився в тіні “велікой русской культури”. 

«Франція може і має стати локомотивом у створенні спільного європейського культурного фронту», 

– зазначив Олександр Ткаченко.

Під час зустрічі також йшлося про нагальні потреби українських закладів культури, аби пережити зиму та фінансову підтримку культурній сфері України. Адже українська культура – частина світової, і вона безцінна для світу.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України