Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко та Пйотр Глинський: українські культура та медіа потребують негайної допомоги в розмірі 250 млн євро

31 серпня Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України, відвідав Польщу після робочих зустрічей  у Франції та Німеччині. У Варшаві український Міністр зустрівся з Пйотром Глинським, Віцепрем’єром, Міністром культури та національної спадщини Польщі, великим другом України. Серед тем, які обговорювалися: розвиток інструментів підтримки культури та медіа в Україні та результати переговорів в Парижі та Берліні.

«Поінформував пана Глинського про результати перемовин з французькими та німецькими колегами. Окреслили план дій як з приводу подальших спільних культурних акцій українських та польських культурних діячів, так і ініціативи в межах ЄС щодо фонду негайної допомоги культурі та медіа України в розмірі 250 млн євро», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики. 

В розмові з польським колегою Олександр Ткаченко підкреслив, що переговори з міністром культури Франції пройшли в хорошій атмосфері та, здається, незабаром вони перетворяться на конкретні дії, але ставлення Німеччини розчаровує, а визначення перерахованих коштів російським опозиційним ЗМІ як допомогу Україні він назвав непорозумінням.

Під час зустрічі йшлося про підтримку зусиль України на міжнародній арені, особливо у сфері медіа та охорони спадщини, а також про спільні мистецькі проєкти, такі як Ukrainian Freedom Orchestra: з одного боку він популяризував би українську культуру, а з іншого — нагадував би світові про війну, що триває, і допоміг би зібрати кошти для митців та культурних установ України.

Однією з тем зустрічі також була діяльність Польського культурного допоміжного центру в Україні та можливості його використання для надання допомоги, необхідної для захисту українських пам’яток та закладів культури перед майбутнім зимовим сезоном у зв’язку з руйнуваннями, спричиненими військовими діями.

Нагадаємо, Польща разом з Литвою та Словаччиною активно допомагають культурі та медіа України під час війни. Вони були ініціаторами введення санкцій проти російських телеканалів, стали культурними хабами для багатьох українських закладів та культурних діячів, а також постійно ініціюють додаткову увагу до української культури та медіа.

 

Вас може зацікавити

2013 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

2013 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України