Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко в Ізюмі на Харківщині: на відновлення міста потрібно надзвичайно багато зусиль, але життя має сюди повернутись

20 вересня Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики, відвідав місто Ізюм на Харківщині, яке дуже постраждало  внаслідок збройної агресії росії. Завдяки Збройним Силам України 10 вересня там знову замайорів жовто-блакитний прапор України. 

«Ізюм – точка болю України… Під час осади міста у березні Ізюм фактично був перетворений на згарище. Школа, яка простояла у центрі міста 140 років і витримала Другу світову війну, бібліотека, музична школа – вщент… Легше, мабуть, перерахувати будинки, які не згоріли, не зруйновані, ніж ті, які на сьогодні малопридатні для життя. Мужні працівники Краєзнавчого музею змогли зберегти всю колекцію та експонати, але пошкоджено дах будівлі», сказав Олександр Ткаченко.

Наразі місто залишилось без світла, тепла, води, триває розмінування. Уточнюється кількість жертв серед мирного населення, але мова йде про сотні людей. На Харківщині продовжуються бої, постійно чути звуки вибухів.

«Зустрілися з волонтерами, у тому числі з французькими та італійськими, які привезли гуманітарну допомогу, яка сюди доставляється українською владою тепер щоденно. Місто починає приходити до тями. На відновлення міста потрібно надзвичайно багато зусиль. Життя має сюди повернутись. Привіз громаді українські книжки та щойно надрукований наклад газети «Обрії Ізюмщини». Відновимо українське мовлення. Будемо займатись нагальними потребами консервації та ремонту закладів культури перед зимовим періодом. Але зброя потрібна понад усе, щоб гнати вилупків за обрії», зазначив Міністр.

Під час візиту на Харківщину Олександр Ткаченко разом з Ізюмським міським головою Валерієм Марченком відвідали та оглянули в місті Ізюм: будинок культури «Сучасник», Ізюмський краєзнавчий музей імені М.В. Сібільова, спеціалізований заклад мистецької освіти Ізюмської міської ради «Ізюмська музична школа», культурно-дозвільний комплекс «Спартак», Центральну міську бібліотеку та Міську дитячу бібліотеку, комунальний заклад спеціалізованої мистецької освіти Ізюмської міської ради «Ізюмська художня школа імені С. І. Васильківського», а також Міський Палац культури.

 

 

 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону