Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Переможець Нацвідбору Євробачення-2023 – гурт TVORCHI представить Україну на конкурсі в Ліверпулі

Мистецтво

17 грудня відбувся фінал Нацвідбору на Євробачення-2023. Під час прямого ефіру на Суспільному українці змогли проголосувати за кандидата-фаворита онлайн, в застосунку Дія. Цьогоріч 50% рішення було за глядачами в застосунку, а інші 50% — за журі в залі. За результатами глядацького голосування і вибору журі переможцем став гурт TVORCHI, який представить Україну на конкурсі в Ліверпулі. За гурт проголосувало понад 166 тисяч людей. 

«Ми дуже сподівалися цьогоріч приймати Євробачення в Україні, адже вже завоювали не лише музичні симпатії Європи та всього цивілізованого  світу. Власне, через агресивну війну росії проти України, зокрема безпекові питання, керівництво конкурсу вирішило провести конкурс у дружній Великобританії. Та колосальна підтримка, яку нам надає ця країна, назавжди залишиться у наших серцях. Водночас жодні ворожі ракети не зможуть погасити енергію свободи вільних та сильних українців. Попри все нацвідбір відбувся і я щиро вітаю переможця й бажаю гідно представити Україну вже в травні 2023 у Ліверпулі»,

– зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Віддати свій голос за учасника Нацвідбору могли користувачі Дії як в Україні, так і за кордоном. За результатами голосування формується рейтингова таблиця, де кожен учасник отримує від 1 до 10 балів залежно від кількості голосів. Потім результати голосування глядачів додаються до результатів голосування журі, яке виставляє бали, не маючи доступу до глядацьких оцінок. Після цього встановлюється загальний результат, за підсумками якого і визначається переможець Нацвідбору.

За результатами голосування глядачів в Дії фаворитами стали TVORCHI, Jerry Heil та KRUTЬ. А вже за спільними оцінками глядачів та журі в трійку найкращих потрапили TVORCHI, Jerry Heil та KRUTЬ.

Нагадаємо, раніше українці мали відправляти смс чи телефонувати, щоб віддати голос за кандидата. Цьогоріч процедура спростилась до кількох кліків у застосунку. Опитування в Дії реалізовувалося Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України і Суспільним Мовленням.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука