Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Луврі з’явиться україномовний аудіогід

13 грудня Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко разом з Першою леді Оленою Зеленською зустрілись з Президенткою Лувру Лоранс де Кар й підписали меморандум про співпрацю між музеєм, МКІП та Посольством України у Франції. В результаті цього відвідувачі Лувру зможуть досліджувати музей українською мовою. 

«Не варто пояснювати значення для нас підтримки та створення сталих зв’язків з таким титаном музейного світу як Лувр. До речі, наразі у Луврі немає аудіогідів російською мовою. Проте – буде українська. Мова мистецтва та культури – універсальна. Мова українська – має бути серед загальнодоступних мов цивілізованого світу. Тож сьогодні підписали відповідний меморандум між Лувром, МКІП та нашим Посольством в Парижі»,

– зазначив Олександр Ткаченко. 

Меморандум включає також пункт про розширення співпраці та багаторівневих партнерських проєктів з музеями України. Вони включатимуть програми наукового аналізу, організацію тимчасової виставки в Луврі та публікацію наукового дослідження, присвяченого українському мистецтву.  Це великий крок для розбудови культурних зв’язків між Україною та Францією.

«Минулого року разом із пані Макрон ми відкрили аудіогід у Версальському палаці. Сподіваюся, тепер до нього додасться  гід ще й у Луврі. Під час війни цей проєкт – більше не про зручну туристичну опцію. Це ознака того, що Україна й цивілізований світ мають спільну мову. Мову мистецтва й культури», – сказала Олена Зеленська.

Нагадаємо, Лувр – це найбільший музей у світі, щороку його відвідують 8 мільйонів відвідувачів.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України