Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Віцепрезидентка Європейської Комісії Вєра Юрова: Європейський Союз з вами, а підтримка України тільки посилюватиметься

26 вересня до Львова завітала Вєра Юрова, віцепрезидентка Європейської Комісії з питань цінностей та прозорості. Разом з Олександром Ткаченком, міністром культури та інформаційної політики України, та Андрієм Садовим, міським головою Львова, вона відвідала Лікарню Незламних, а також зустрілась у Медіацентрі Україна (Львів) з Репортерами без кордонів (RSF) та провела низку інших зустрічей.

«Ми обговорювали питання запровадження санкцій проти російських телеканалів в Європейському Союзі. Перший крок вже було зроблено. Це санкції проти Rossiya24, TV center International, RTR Planeta. Вони мовили на сателітному супутнику Eutelsat. Але зараз ми говоримо про подальші кроки. Мова йде про Перший канал, НТВ, Рен ТВ та інші, яким не місце в цивілізованому світі. Я дуже вдячний пані Вєрі за підтримку», – сказав Олександр Ткаченко.

Жодних санкцій з росії не зніматимуть, навпаки підтримка України з боку Європейського Союзу тільки посилюватиметься. Про це заявила під час брифінгу у Львові Вєра Юрова, віцепрезидентка Європейської Комісії з питань цінностей та прозорості. 

Переглянути відео брифінгу

«Путінська росія не цінує людські життя. Взагалі. Тому їй потрібні уроки гуманізму. На жаль ці уроки гуманізму годі донести без зброї. Саме тому я прийшла сюди, аби запевнити всіх, що Європейський Союз загалом і країни-члени зокрема, готові продовжувати підтримувати Україну і вашу героїчну боротьбу», – зазначила вона. 

За словами віцепрезидентки Європейської Комісії, ЄС і надалі підтримуватиме українських журналістів, бо в Європі дуже важливо знати правду про війну в Україні.

«Моє послання українському народові таке: Європейський Союз з вами. А ваше місце з нами. Сподіваюсь, що саме це послання залишиться з нами на багато років. Я особисто дуже підтримую членство України в Європейському Союзі», – сказала Вєра Юрова.

«Сьогодні важливо, аби всі розуміли, що ворог використовує не тільки зброю фізичну, але й використовує зброю інформаційну. Тому важливо заблокувати будь-яке розповсюдження неправди, цього яду, який виливається на багато медіа», – додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

 

Вас може зацікавити

2013 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

2013 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України