Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Запорізький державний цирк – чергова жертва війни росії проти України

Будівлю, в якій розміщувався Запорізький державний цирк, було урочисто відкрито 20 квітня 1972 року. У 2022 році вона двічі постраждала від обстрілів внаслідок повномасштабного вторгнення рф до України.

Опис закладу

Перші згадки про циркові вистави в Олександрівську (нині Запоріжжя) припадають на 20-і роки минулого століття. На той час театралізовані вистави проводилися в тимчасових спорудах. 

26 травня 1948 року в Запоріжжі було відновлено літній цирк, зруйнований під час Другої світової війни, який мав дерев’яну будівлю літнього типу, розраховану на 1785 місць глядацького залу, і був розташований на території міського Парку металургів. На жаль, архівні документи про дату заснування цирку було втрачено під час Другої світової війни. Відтак роботи з відновлення відбувалися методом народного будівництва.

Цікаві факти

Джазовий колектив цирку представляв свої музичні програми не тільки запоріжцям, а й жителям столиці (концерти в Національному палаці «Україна», Національному академічному драматичному театрі ім. І. Франка). 

Руйнування

Запорізький цирк постраждав двічі під час обстрілів Запоріжжя: 22 вересня та 6 жовтня 2022 року. Вибуховою хвилею було пошкоджено віконні вітражі на галереї сходів, яка знаходиться на куполі цирку з 4-го поверху до колосників, та віконні вітражі 2-го поверху фоє цирку.

Як допомогти

Нині запорізький цирк потребує допомоги. Допомогти у відновленні можна тут

 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону