Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Херсонська обласна військова адміністрація запрошує долучитись громадськість до ряду проєктів у сфері культури

Херсонська обласна військова адміністрація започаткувала ряд проєктів у сфері культури та запрошує долучитись до них громадських активістів, цілих громад та небайдужих мешканців усіх областей. 

Так, у рамках молодіжної ініціативи «Book Shelter» реалізується проєкт збору книжок «Українська книга в укриттях Херсонщини».  Його мета – утворити мобільні бібліотечні куточки в укриттях деокупованих населених пунктів Херсонської області. Наразі в Херсоні обладнали вже 30 таких книжкових куточків в укриттях, які є досить популярними.

Також впроваджуються загальноукраїнські проєкти «Вільні читають українською», «Один студент – одна книжка для Херсона». Після припинення активних бойових дій на територіях громад області усі книги, зібрані в рамках цих проєктів, будуть спрямовані на відновлення книжкового фонду бібліотек Херсонщини. 

Загальноукраїнський проєкт «Вільні читають українською» започатковано за ініціативи Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя та за підтримки Всеукраїнського проєкту Єдині, студентських мовних омбудсменів. Захід приурочений до 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Проєкт охоплює Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську, Харківську та Сумську області, адже саме тут найбільше зруйнованих чи знищених прицільними ворожими обстрілами бібліотек. У проєкті можуть взяти участь всі охочі, зареєструвавшись за посиланням https://bit.ly/3V4e5Qf 

Проєкт «Російською книжкою по російському окупанту» передбачає збір російськомовної літератури та передачу її на переробку, а виручені кошти спрямувати для підтримки Збройних Сил України. 

До Дня вишиванки розпочали проєкт «Вишивана Херсонщина». Він передбачає збір патріотичних виробів рукоділля та подальшу передачу їх військовослужбовцям, які боронять Україну.

Долучитись до цього проєкту запрошуються усі майстри, аби вишити нитками чи бісером серветку, або панно, або картину із зображенням таких символів, як Герб і Прапор України, калину, різноманітні українські орнаменти, надписи зі слів «Україна», «ЗСУ», назви рідного населеного пункту із зображенням відомої у ньому споруди. Це також можуть бути браслети з бісеру чи вишивки та інші вироби ручної роботи, які підкреслюють нашу українську національну ідентичність. Витвори мистецтва просять разом з інформацією про автора надсилати до Херсона на відділення Нової Пошти № 19 за рахунок отримувача Нітчук Ірини, +380672531800. Після завершення збору відбудеться виставка отриманих робіт, а всі вироби передаватимуть захисникам і захисницям, які на передовій боронять Херсонщину. 

Вас може зацікавити

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію