Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує розробити державну стратегію з меморіалізації російсько-української війни

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики прийняв резолюцію за результатами круглого столу «Меморіалізація російсько-української війни: виклики та завдання».

У документі зазначається, що формування державної стратегії меморіалізації російсько-української війни є важливою та нагальною справою. До цього процесу мають долучитися неурядові громадські організації, освітні та наукові заклади, регіональні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.  

Також у резолюції передбачений перегляд чинного законодавства, нормативно-правових актів щодо меморіалізації російсько-української війни й за потреби оновлення цих норм та внесення відповідних змін.

Голова Комітету Микита Потураєв також зазначив, що другий раунд обговорення з цієї теми запланований на 23 квітня 2024 року.

Нагадаємо, що 28 березня у пресцентрі Укрінформу відбувся круглий стіл «Меморіалізація російсько-української війни: виклики та завдання» за участі Міністерства культури та інформаційної політики, Державного агентства розвитку туризму, науковців, експертів та громадських діячів.

У фокусі уваги експертів постали питання меморіалізації російсько-української війни на цей час, наявні проблеми й виклики,  формування державної стратегії з меморіалізації російсько-української війни, співпраця державних установ, наукових закладів та громадськості у процесах меморіалізації, практики державної та стихійної меморіалізації, діяльності військових кладовищ тощо. 

Вас може зацікавити

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»