Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Привітання т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики з нагоди Нового року

Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв підбив підсумки 2023 року та привітав працівників сфери культури й медіа з Новим роком.

Переглянути відео

«Дорогі друзі, колеги, працівники культури, медійники! Всі, хто роблять сьогодні велику добру справу для нашої країни разом із нами, Міністерством культури та інформаційної політики. 2023 — рік випробувань і боротьби. Рік виснажливої роботи наших військових, героїзму тих, хто сьогодні на передовій. Ми маємо мало підстав для того, щоб радіти. Але в боротьбі завжди народжуються надзвичайно важливі речі для майбутнього — для відновлення нашої країни на базі цінностей, якими сьогодні живе цивілізоване людство», — сказав він. 

Ростислав Карандєєв зазначив, що за минулий рік національні українські театри зіграли понад 25 нових постановок, а філармонії давали концерти не тільки в Україні, а й за кордоном. Водночас працівники культури доклали чимало зусиль для захисту культурної спадщини на місцях, а державні органи — працювали над її збереженням на наднаціональному рівні. 

«Укриваючи наші пам’ятки й музейні цінності, ми робили необхідне для того, щоб вони були захищені. Також Україна увійшла до Всесвітнього комітету охорони культурної спадщини ЮНЕСКО. Ми посилили свою присутність у низці міжнародних організацій, які сповідують політику захисту культурної спадщини. Ми здійснили низку важливих кроків щодо утвердження України в міжнародному інформаційному просторі», — зазначив т. в. о. Міністра. 

Він наголосив, що МКІП разом з медійниками та діячами культури надалі працюватиме над тим, щоб культуру України пізнавали як всередині країни, так і у світі. 

«Дякуємо нашим Збройним Силам! Молимося за тих, хто покинув цей світ, героїчно захищаючи країну. Нехай разом із нами буде віра в нашу перемогу. З Новим роком! З новими добрими святами! Нехай Господь буде з нами», — сказав Ростислав Карандєєв. 

Вас може зацікавити

У 2024 році 215 символів тоталітарного режиму та російської імперської політики втратили статус пам’ятки культурної спадщини

У 2024 році 215 символів тоталітарного режиму та російської імперської політики втратили статус пам’ятки культурної спадщини

Технології заради культури: розпочинається реєстрація учасників та менторів на Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації

Технології заради культури: розпочинається реєстрація учасників та менторів на Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації