Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

10 червня Національний музей Тараса Шевченка відкриється для відвідувачів виставкою плакатів “Шевченко: 4.5.0”

10 червня Національний музей Тараса Шевченка частково відкриється для відвідувачів, а о 16:30 у музеї відбудеться відкриття виставки плакатів “Шевченко: 4.5.0”.

Війна вимагає від нас відповідей на найважливіші запитання: хто ми, за що боремося, яке майбутнє творимо? Відповіді на них дають воїни на фронті, волонтери у всіх куточках України і не тільки, люди у сховищах під час повітряних тривог. Серед людей культури чи не найшвидше на цей запит відгукнулися художники, публікуючи свої роботи у соцмережах. Ці блискавичні рефлексії на події підтримують людей у складні часи і демонструють спільність проживання емоцій та досвіду.

Сьогодні Тарас Шевченко знову став образом першої необхідності. Великий поет живе у численних роботах українських художників-ілюстраторів, проживаючи війну разом із нами. Адже він колись також звитяжно боровся з росіянами і з неймовірною силою вірив у вільну та сильну Україну.

Організатори зібрали роботи українців в першу за останні кілька місяців виставку. Два десятки плакатів показують, як Тарас Шевченко і сформульовані ним націєтворчі смисли вшиваються у нашу реальність по-новому, стають частиною смислів, за якими вивіряється належність нашому культурному кодові.

Виставка працюватиме за графіком роботи музею.

Адреса музею: бульв. Тараса Шевченка, 12, м. Київ.

Графік роботи музею:

середа – неділя (10:00 – 18:00), каса працює до 17:30.

Вхід на виставку – за вхідним квитком до музею.

Контактний номер для акредитації ЗМІ: +38 063 572 30 60 

Музей працюватиме з урахуванням вимог воєнного стану. У випадку повітряної тривоги відвідувачі повинні пройти в укриття, яке розташоване в закладі.

Також у музеї продовжується експонування творів Марії Примаченко. Наївне мистецтво художниці щире й безпосереднє, воно поза правилами раціонального світу. Але водночас її роботи не існують поза контекстом сучасності, а навпаки доповнюють його сенсами. Ця виставка триватиме до 31 липня 2022 року й працюватиме за графіком роботи музею.

 

 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора