Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

2 роки роботи Центру стратегічних комунікацій: головні досягнення

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП сьогодні відзначає 2 роки з моменту заснування. 31 березня 2021 року його було створено як один з державних механізмів для реагування на інформаційні загрози та посилення стратегічних комунікацій на різних рівнях.

Головні результати двох років роботи:

Розбудова стратегічних комунікацій 

Один з магістральних напрямків роботи Центру, який і був створений, зокрема для підтримки стратегічних державних комунікацій. Усі два роки Центр працює в напрямку формування one voice policy – «єдиного голосу» державних органів щодо ключових процесів в Україні.

Серед конкретних кроків, зокрема, це було створення та розсилка меседж-боксупро ключові події в Україні та світі; проведення Kyiv Stratcom Forum – щорічної флагманської події; регулярні координаційні зустрічі комунікаційників державних організацій для обміну досвідом та налагодження міжвідомчої співпраці тощо. 

Протидія дезінформації

Інформаційні кампанії – ще один напрямок діяльності Центру для протидії дезінформації. Так, Центру належитьруйнування створеного російською пропагандою символувійниРФ проти України – історії бабці з червоним прапором. Зусиллями Центру вдалося знайти українську жінку та спростувати історію, яку так широко тиражували у РФ. 

Центр також сприяв поширенню правдивої історії про жінку та її життя під час російсько-української війни, організувавши інтерв’ю жінки для іноземних ЗМІ, серед яких Spektr, Washington Post, «Новая газета», BBC. Зокрема, матеріал BBC був номінований та увійшов у трійку найкращих журналістських розслідувань про Росію, а відео про історію бабці розійшлося на широку аудиторію та наразі вже налічує більше ніж мільйон переглядів. 

Комунікації та оперативне інформування

За два роки Центр зібрав на всіх своїх платформах понад 350 тисяч читачів таглядачів, отримав понад770 мільйонів переглядів публікацій в Telegram, понад150 мільйонів показів на англомовному Twitter-акаунті, понад 50 мільйонів охоплень у Facebook та Instagram та понад 17 мільйонів переглядівна YouTube-каналі SPRAVDI.

Міжнародна співпраця

Співпраця з іноземними експертами та лобістами України – ще один вектор міжнародного напрямку Центру стратегічних комунікацій. Це важливий інструмент просування неспотвореної та правдивої інформації про Україну – на європейську, американську та навіть арабську аудиторії.

Dovidka.info

У липні 2021 року Центр стратегічних комунікацій випустив брошуру«У разі надзвичайної ситуації або війни», яку розробив у співпраці з ДСНС, Міноборони, Апаратом Головнокомандувача ЗСУ та громадськими організаціями.  Друковану версію накладом 150 тисяч екземплярів у співпраці з Генштабом вдалося розповсюдити на прифронтових територіях. 

Освітній напрямок

Запуск «Школи протидії дезінформації» за підтримки ЦЕДЕМ та Посольства Швеції – головне досягнення Центру стратегічних комунікацій в освітньому напрямку. Це навчальний проєкт, спрямований на розвиток навичок державних службовців з протидії дезінформації та розбудови стратегічних комунікацій. 

У межах Школи протидії дезінформації, Центр провів понад 60 тренінгів для державних службовців, представників державних структур, військових, а також школярів, студентів та викладачів. Учасниками навчання сталипонад 800 людей. 

Крім проведення тренінгів, Центр стратегічних комунікацій також створив посібник з протидії російській пропаганді та дезінформації для держслужбовців – «Гібридна війна Росії проти України. Як перемогти на інформаційному фронті».

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону