Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

27 березня – Міжнародний день театру

Рік війни для театрів – це зруйновані та знищені будівлі театрів. Водночас це понад 50 прем‘єр та сотні виступів в Україні та за кордоном, робота в екзилі й повернення в свої рідні деокуповані міста. 

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко привітав всіх творців театрального мистецтва та зачитав вітання Президента України Володимира Зеленського з нагоди Міжнародного дня театру

«Дякую всім театральним митцям та колективам, які у важкі часи випробувань прийняли виклик, тримають культурний фронт і демонструють патріотизм, мужність та непохитну віру. Завдяки вам театри, серед іншого, продовжують діяти й у якості арт-хабів, волонтерських та гуманітарних штабів. Вдячний усім, хто нині творить мистецтво нескорених, за кожен виступ у бомбосховищі, військовій частині чи шпиталі. Особлива повага театральним діячам, які взяли до рук зброю і мужньо боронять рідну землю в лавах Збройних Сил України, а також тим, хто відмовився співпрацювати з окупантом навіть попри загрозу життю.

Наш невимовний біль – драматичний театр у Маріуполі. Прицільне знищення переповненої жінками і дітьми театральної будівлі увійде в історію як один із найжахливіших злочинів проти людяності, скоєних росіянами. Упевнений, що ми відбудуємо театр і повернемо в нього життя». 

Олександр Ткаченко додав: «Вдячний вам за те, що ви є точкою опори. Коли розкуплені всі квитки на виставу та повний зал аплодує новій прем‘єрі, я знаю, що за нами перемога. З днем театру!»

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України