Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

29 травня з Берліна та Києва проходитиме другий благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar

У неділю, 29 травня, о 21:00 (20:00 СЕТ) одночасно в столицях Німеччини та України пройде другий благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar.

Захід присвячений мужньому протистоянню українського народу російській агресії. Європа має знати головне – Україна зараз на передовій і відстоює цінності всього цивілізованого світу. Українці незламні у боротьбі за демократію, рівність, дотримання прав людини. Наша армія стала супер професійною, адже захищає кордони не тільки рідної землі, а й усієї Європи. Відтак наша країна достойна бути повноцінним членом європейської родини й тільки посилить Європейський Союз.

Цього разу під час марафону збиратимуть кошти на медичне обладнання для допомоги пораненим та постраждалим. Зокрема йдеться про хірургічні рентген апарати С-арки. Вартість однієї одиниці стартує від 100 тисяч євро.

Фандрейзинг відбуватиметься через глобальну ініціативу United24, а всі донати будуть автоматично перераховані на рахунки НБУ, закріплені за Міністерством охорони здоров’я. 

Знаково, що захід пройде саме 29 травня у День Києва. Це місто – столиця свободи й серце України. Глядачі в усьому світі мають памʼятати, що саме тут колиска Європи та місце, звідки почалася наша історія. Ключові меседжі проєкту — #Stoprussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #SaveUkraine, #BeBraveLikeUkraine, #CapitalOfBravePeople, #EmbraceUkraine,  #StrengthentheUnion,  #ArmUkraineNow, #EmbraceUkraine, #StrengthentheUnion 

Телемарафон Save Ukraine — #StopWar реалізується командами 1+1 media, фестивалю Atlas, Суспільне та за підтримки національного мобільного оператора  Київстар, футбольного клубу «Динамо Київ», Міністерства культури та інформаційної політики та Міністерства закордонних справ. 

Артисти виступатимуть наживо з Києва, а також з його міста-побратима Берліна. Саме там, біля Бранденбурзьких воріт, розташується сцена, з якої до телевізійної аудиторії та глядачів на площах міст звертатимуться ведучі Тимур Мірошниченко та Маша Єфросиніна. Серед учасників заходу Океан Ельзи, Тіна Кароль, The Hardkiss, MONATIK, Beissoul & Einius, Антитіла, ONUKA, alyona alyona та багато інших. Також спеціальними гостями заходу стануть переможці «Євробачення 2022» — гурт Kalush Orchestra, що сколихнули весь світ композицією «Стефанія» і принесли Україні таку важливу та бажану перемогу на культурному фронті.

У межах двогодинного ефіру, який ретранслюватимуть телеканали близько 20 країн Європи та світу, а також стрімінгові платформи та соцмережі, — політичні лідери, музиканти, митці, громадські активісти, актори, художники, спортсмени, волонтери з усієї планети комунікуватимуть з багатомільйонною аудиторією з проханням підтримати Україну. З нагоди заходу у багатьох країнах світу українці та місцеві мешканці зберуться для перегляду телемарафону.

В Україні телемарафон показуватимуть телеканали 1+1, 2+2, ТЕТ, ICTV, СТБ, Новий, М1, Україна, Україна 24, UA:Перший, UA:Культура, регіональні канали Суспільного мовника, Інтер та Рада, платформи онлайн-телебачення Київстар ТБ та 1+1 Video, а також YouTube-канали 1+1 та Atlas Festival.

Телемарафон Save Ukraine — #StopWar прагне ще більше консолідувати міжнародну спільноту у її спротиві російській експансії. Український народ відчуває і глибоко цінує підтримку, яку надають наші партнери та прості громадяни іноземних держав: від товарів першої необхідності до  потужної військової допомоги. Але війна повинна закінчитися якнайшвидше, а для цього необхідно ще більше підтримки для України і тотальний тиск на агресора.   

Нагадаємо, 27 березня відбувся перший телемарафон Save Ukraine — #StopWar, під час якого спільними зусиллями було зібрано понад 40 млн грн для вирішення найгостріших гуманітарних проблем, спричинених війною рф в Україні. Водночас більше 30 телеканалів по всьому світу синхронно транслювали проєкт, а в середньому рейтинг перегляду телеканалів під час Телемарафону був вищий звичного у цьому слоті. Загалом близько 80 млн людей по всьому світу дивилися телемарафон у прямому ефірі. Ми об’єднали всі континенти. Мешканці більше ніж 50 міст та столиць вийшли на вулиці, щоб підтримати Україну та доєднатися до телемарафону, 30 світових політичних лідерів звернулися до українців та міжнародної спільноти. Більше 17 млн людей були об’єднані комунікаційною кампанією в медіа та у соціальних мережах. 

 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора