Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Alyona Alyona та Jerry Heil вирушили на Євробачення-2024 у Швецію

Сьогодні, 25 квітня, з Центрального залізничного вокзалу в Києві під бурхливі оплески прихильників Alyona Alyona і Jerry Heil вирушили в Мальме, де відбудеться пісенний конкурс «Євробачення-2024».

Переглянути фото

«Сьогодні ми всі говоримо про перемогу. Вона потрібна нам на всіх фронтах, зокрема й на Євробаченні. Нехай удача й велика підтримка людей в Україні будуть разом з вами. Відчувайте її кожної хвилини, кожного дня. Ми для цього працюємо. Робимо все для того, щоб наші українські митці, наші амбасадори за кордоном, знали і вірили, що вони це роблять для своєї країни. А вона підтримує тих, хто своїм талантом, привертає увагу до наших проблем та потреб, хто сприяє нашій перемозі», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв під час пресконференції. 

Відкриття конкурсу відбудеться 7 травня. Цього дня виступатимуть учасники першого півфіналу, серед яких й представниці від України з піснею Teresa & Maria. Саме вони виграли український національний відбір. 

«Величезне дякую за те, що ви тут сьогодні. За те, що приділяєте увагу, підтримуєте представниць від України на Євробаченні. Це місія для всіх нас. Ми відчуваємо за своїми спинами величезну кількість людей, український народ. І ми будемо там не самі. Ми це відчуваємо», – сказала Jerry Heil.

Другий півфінал запланований на 9 травня. Найкращі учасники обох півфіналів, обрані журі та глядачами, виступатимуть на фіналі конкурсу.

«Для нас велика гордість і честь підтримувати наших чудових артисток. Ми щиро, всім серцем вболіваємо. Але дуже важливо не тільки те, що ми разом вболіваємо, а й те, що ми разом створюємо. Під час туру, під час поїздки на Євробачення перед Jerry Heil та Alyona Alyona стоїть дуже велика та відповідальна задача. Ми відкриваємо збір на 10 мільйонів гривень на відбудову Великокостромської гімназії, яка була зруйнована російською ракетою. У гімназії навчаються 250 дітей, які зараз вимушені навчатися онлайн. Вони втратили не тільки будівлю, вони втратили частину свого дитинства. І я думаю, що нам все вдасться, нам вдасться зібрати ці кошти. Не тільки тому, що нас підтримує вся міжнародна спільнота. Я впевнена, що дівчата неймовірні неймовірними своїми голосами достукатися до кожного серця», – розповіла координаторка платформи UNITED24 Ярослава Гресь.

Перший внесок 100 000 доларів на цей збір вже зробив постійний партнер платформи UNITED24 мережа магазинів Аврора.

Представниці Великокостромської гімназії вручили Jerry Heil та Alyona Alyona символічний ключ від гімназії, яку зруйнувала російська ракета. Ключ знайшли під завалами та зберегли як символ щасливого майбутнього дітей. 

«Для багатьох українців такі ключі це єдине, що залишилося від їхнього дому. І вони тримають в кишенях ці свої фантомні будинки. Тому хочеться, щоб люди відбудовували навчальні заклади, будинки і все на світі. І важливо такими ключами розблокувати дитинство дітей, які зараз втратили своїх однокласників через зруйновані школи, втратили велику частину дитинства, які хочуть повернутися до офлайн навчання. Це дуже важливо. У нас навіть є такий собі сюрприз для тих, хто задонатить від 100 гривень в Україні, або від 10 доларів для європейських країн та Америки, отримають від нас відео подарунок або персональну невелику зустріч, де ми можемо поспівати разом», – додала Alyona Alyona.

Фінал Євробачення 2024 пройде 11 травня. Саме цього дня стане відомо ім’я переможця пісенного конкурсу. 

Нагадаємо, пісенний конкурс «Євробачення-2024» — 68-й пісенний конкурс, який має відбутися у Мальме, Швеції, після перемоги Лорін з піснею «Tattoo» на Євробаченні-2023. Швеція прийматиме конкурс усьоме, а місто Мальме — втретє.

Вас може зацікавити

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв