Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Анастасія Бондар представила Міністерство культури та інформаційної політики на заході Policy Labs у Відні 

15 листопада в місті Відні відбулося відкриття третього воркшопу Policy Labs: Unleashing Creative Entrepreneurship to Rebuild Ukraine, організованого фундацією ERSTE у співпраці з МКІП. Тема заходу – використання культурних та креативних активів України для вирішення післявоєнних викликів та розбудови конкурентоспроможної, сучасної, цифрової та креативної економіки. У воркшопі взяли участь представники Єврокомісії, креативні менеджери, підприємці, керівники асоціацій, митці, менеджери та політики з України та інших країн.

У заході взяла участь Анастасія Бондар, заступниця Міністра культури та інформаційної політики. У своєму виступі вона сконцентрувала увагу на тенденціях українського суспільства та трансформаціях, які відбулися за період повномасштабної війни. «В період відбудови надважливо не відбудовувати застарілі форми, не повертати інфраструктуру у її попередній, довоєнний стан, а перебудовувати та створювати обʼєкти по найкращим стандартам сьогодення», – сказала вона. 

Крім того, українська сторона презентувала учасникам воркшопу проєкти з діджиталізації української культури. Цей процес впливає на збереження, популяризацію та розвиток культури, зокрема через оцифрування, створення електронних баз даних та цифрову доступність діджитал копій. 

«Діджиталізація є одним з драйверів креативного економічного розвитку. Цей процес відкриває нові перспективи для роботи в сферах створення діджитал контенту, маркетингу і технологій, створення інноваційного культурного продукту та інновацій», – зазначила Анастасія Бондар.

Учасники триденного воркшопу Policy Labs матимуть змогу обмінятися  досвідом, налагодити контакти та сформулювали конкретні рекомендації для органів влади. Ці ініціативи спрямовані на сприяння післявоєнній реконструкції та відновленню України.

Фундація ERSTE займається підтримкою ініціатив, спрямованих на зміни, та сприяє розвитку громадянського суспільства, а також регіональному розвитку, зосереджуючись на розбудові соціальної, економічної та культурної інфраструктури для стимулювання інновацій та зростання в Центральній, Східній та Південно-Східній Європі.

Третій воркшоп Policy Labs: Unleashing Creative Entrepreneurship to Rebuild Ukraine проходить у Відні з 15 по 17 листопада.

Вас може зацікавити

У театрі ім. Франка відбулась вистава Файний Франко Фʼюжн, присвячена 80-річчю вшанування памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу 

У театрі ім. Франка відбулась вистава Файний Франко Фʼюжн, присвячена 80-річчю вшанування памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу 

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни