Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Анастасія Бондар взяла участь в саміті «World for Ukraine 2023»

28 вересня відбулося відкриття дводенного саміту «World for Ukraine 2023» в Польщі. У заході взяла участь Анастасія Бондар, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України. Вона взяла участь у панельній дискусії на тему «Малі та великі перемоги в Україні – долаємо виклики разом». 

Під час свого виступу Анастасія Бондар розповіла про труднощі збереження культурної спадщини України під час повномасштабної війни. 

«Знищення та постійні атаки з боку росії на культурні об’єкти призвели до необхідного кроку –  включення численних культурних об’єктів до списку ЮНЕСКО під посиленим захистом. Тож я звертаюся до світового співтовариство починати називати речі своїми іменами, адже існуючі міжнародні норми вже неактуальні. Ця війна не стосується лише нерухомих культурних об’єктів. Вона стосується демократії і правди в усьому світі. Ми не жертви, ми – борці, які захищають гуманні цінності. І все, що нам потрібно – щоб світ не втомився споглядати за нами, а підтримував нас у всіх можливих напрямках від захисту, через відновлення до розвитку», – сказала заступниця Міністра.

Крім того, Анастасія Бондар вказала на виклики, спричинені війною. Зокрема, постійні обстріли усієї території України призводять до серйозних наслідків для цивільної, енергетичної та культурної інфраструктури. Також важливим є питання повернення тимчасово переміщених осіб та створення сприятливих умов для їхнього життя в Україні, при цьому зберігаючи зв’язок з Батьківщиною.

Саміт став майданчиком для обговорення міжгалузевих питань та співпраці багатьох зацікавлених сторін в умовах війни в Україні. Учасники планують обговорити актуальні питання гуманітарної допомоги, боротьби з дезінформацією та шляхи відбудови України на панельних дискусіях, презентаціях та майстер-класах.

Довідково

Фундація World for Ukraine (W4UA) – це громадська організація, основною метою якої є об’єднання та підтримка зусиль громадських організацій, центральних та місцевих державних установ, бізнесу, ЗМІ, аналітичних центрів та приватних осіб на благо української нації. Фундація щороку організовує саміт W4UA, який збирає відомих людей з України та світу в цілому. 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора