Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

16  травня в День вишиванки у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури відкрилася виставка «ARTA AND ART: Поєднання мистецтва та патріотизму». Це благодійний проєкт, спрямований на підтримку Національної Гвардії України.

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

На виставці представлені мистецькі артоб’єкти – гільзи від снарядів. Їх розписали студенти та викладачі Академії. 

«Сьогодні ми з вами робимо те, що називається мистецтвом війни. Ми вкотре доводимо те, що культура надійний тил фронту. Небайдуже українське студентство нині допомагає війську творчим шляхомперетворює гільзи на мистецькі твори, зібрані кошти з продажу яких спрямують на підтримку ЗСУ. Дякую всім дотичним до цього проєкту військовим, студентам та керівництву Академії. Ваша небайдужість гуртує та додає сил», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Матеріали для творчої роботи були надані 4-ю Бригадою оперативного призначення «Рубіж» Національної гвардії України (Військова частина 3018). Кошти, виручені від реалізації мистецьких творів, будуть спрямовані на потреби цієї ж бригади Національної Гвардії України. За них планують закупити важкі коптери «Баба Яга».

«Хочу подякувати студентам, викладачам, професорам академії і особливо авторам цих чудових робіт, які, попри сесію, знайшли час розписати ці гільзи. Річ у тому, що ворог навіть і не здогадується, що цей відпрацьований по ним матеріал може стати знову зброєю проти них. Ці гільзи після реалізації, після того, як потраплять в руки донаторів, перетворяться в БПЛА і будуть нищити ворога. Об’єднання суспільства і війська в Україні це дійсно щось безпрецедентне. Це робить нас непереможними, надає нам можливостей, мотивації воювати й відвоювати нашу територію кожного дня», – підкреслили військові.Організатори події: Національна Академія образотворчого мистецтва і архітектури, Благодійний фонд «Захисту постраждалих від війни».

Вас може зацікавити

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

МКІП закликає всіх охочих долучитись до розробки стратегії розвитку культури, – Ростислав Карандєєв

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру

Звернення Президента України до світових лідерів напередодні Саміту миру