Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Бачення України 2030: у Києві розпочався форум про реформування та відновлення соціально-гуманітарної сфери

30 червня в Києві громадські експерти політик реформування й відновлення України в соціально-гуманітарній сфері презентували візійний документ «Бачення України 2030: Реформування та відновлення соціально-гуманітарної сфери». Також відбулось обговорення документу з представниками Уряду, Парламенту, міжнародними партнерами та громадськістю.

«Те, що вкладено в наш проєкт, є баченням України як продовження тих реформ, які почалися з Революції Гідності та мусять продовжитися зараз, попри воєнний час. Наш проєкт вже виконано, він намагається поєднати бачення України, якою вона мусить стати за сім років», – зазначив відповідальний редактор візійного документа, професор, доктор філософських наук Євген Бистрицький.

За його словами, у документі, що містить 400 сторінок, відображено ліберально-демократичний напрямок реформування України в усіх соціально-гуманітарних сферах – національної ідентичності, громадянського суспільства, прав людини, освіти та науки, соціальної політики, молоді та спорту, а також системі охорони здоров’я.

Ростислав Карандєєв, Перший заступник Міністра культури та інформаційної політики України, взяв участь у панельній дискусії «Національна ідентичність: мова, культура, національна пам’ять та державно-церковні відносини».

«Та інформація, яка прозвучала від сьогоднішніх учасників зібрання, без сумнівів, буде уважно вивчатись не тільки в центральних органах влади, а й на місцях. За будь яких обставин, дослідження й думки, які формуються в сфері культури, важливі. Вони доповнюють те, що не встигає, або не спроможна зробити влада, коригують її дії. Ми детально ознайомимось з презентаціями, дослідженнями й пропозиціями, які викладені у фіналізованому документі. Згоден з тими проблемами, які визначені в дослідженні. Наші фахівці також їх визначають. Але для втілення всіх напрацювань потрібен ресурс», – зазначив він під час дискусії. 

В обговоренні взяли участь: Петро Бурковський, Виконавчий директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва (керівник експертної групи); Ігор Розкладай, Заступник директора Центру демократії та верховенства права (керівник експертної групи); Ярослав Петраков, Генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МКІП; Ірина Констанкевич, Перша заступниця голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики, голова підкомітету з питань національної та культурної пам’яті; Антон Дробович, Голова Українського інституту національної пам’яті; Ярина Ясиневич, Керівниця програм ЦЕнтру досліджень визвольного руху; Марина Пезенті, радниця директора Українського інституту в Лондоні; Максим Лациба, Керівник програми розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень. Ведучий: Дмитро Хоркін, член правління Суспільного, український теле- та радіоведучий.   

Захід проводиться Школою політичної аналітики НаУКМА у партнерстві з коаліцією Реанімаційний пакет реформ у межах Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Вас може зацікавити

«Воля до перемоги. Воїни спорту»: в Національному музеї історії України у Другій світовій війні презентували виставку про Олімпійський рух

«Воля до перемоги. Воїни спорту»: в Національному музеї історії України у Другій світовій війні презентували виставку про Олімпійський рух

МКІП завершило набір до команди Активу студентської молоді при Координаційній раді з питань культурної та інформаційної реінтеграції деокупованих територій України

МКІП завершило набір до команди Активу студентської молоді при Координаційній раді з питань культурної та інформаційної реінтеграції деокупованих територій України