Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Baukultur-2023: у Давосі стартувала конференція європейських міністрів культури

З 14 по 16 січня у Давосі триває Друга Конференція європейських міністрів культури “Common Good – Shared Responsibility” («Загальне благо – спільна відповідальність»). Від України участь у конференції бере заступниця Міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар, Міністр Олександр Ткаченко бере участь онлайн.

Давоська декларація, ухвалена у 2018 році, закликає до політики «високоякісної Baukultur» для всіх і кожного, до кращого балансу між техніко-економічними та культурно-соціальними аспектами Baukultur, визнаючи, що будівництво завжди впливає як на культуру, так і на суспільство, і ніколи не є виключно приватною справою. Таким чином високоякісна Baukultur може бути досягнута лише через міждисциплінарний діалог і міжгалузеву співпрацю.

Конференція 2023 року підкреслює роль індустрії будівництва та нерухомості, розглядаючи Baukultur як загальне благо. Учасники вивчають можливості для кращої співпраці між органами влади, громадянським суспільством та індустрією будівництва та нерухомості шляхом ініціювання постійного обміну та налагодження контактів. Метою конференції є започаткування Давоського альянсу Baukultur (Davos Baukultur Alliance 2023), в якому будуть представлені партнери з усіх секторів.

«Baukultur набуває надзвичайної важливості для України, особливо з майбутнім початком масштабної відбудови нашої країни. Зруйновані та знищені вщент міста, які будуть відбудовуватись, повинні враховувати як сучасні смарт технології такі як збереження енергії, так і обов’язково концепцію baukultur – урбаністичної культури середовища життя. Корректна реставрація, збереження зелених зон, розумна інтеграція культурної спадщини та мистецтва – це все культура середовища проживання, культура нашого оточення, яка є надважливою для подальшого розвитку України», – заявила під час свого виступу на конференції Анастасія Бондар.

Вас може зацікавити

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги