Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Будь-яка співпраця з агресором неприпустима: МКІП закликає скасувати виступи російської співачки Анни Нетребко у Римі

Міністерство культури та інформаційної політики України закликає мера Рима та керівника Римського оперного театру скасувати виступи російської оперної співачки Анни Нетребко в Римській опері. 

«Голос пропаганди» не має звучати у світі. Вважаємо недопустимою будь–яку співпрацю з носіями ворожих наративів, серед яких «почесне» місце займають російські діячі культури. Адже агресор використовує мистецтво як метод виправдання численних воєнних злочинів, серед яких вбивства цивільних українців, масовані та цілеспрямовані удари по житлових будинках, об’єктах інфраструктури, закладах та пам’ятках культури. 

Представникам культури країни-агресора не місце на провідних світових сценах. Намагання сприяти росії у розповсюдженні імперських наративів є спробою нівелювати жахіття війни, легітимізуючи російські злочини в Україні.

Україна високо цінує підтримку, яку з перший днів повномасштабної війни надає нашій державі Італія на рівні держави, місцевої влади та  кожного громадянина. Ми впевнені, що заплановані виступи російської співачки є прикрою помилкою.

Анна Нетребко публічно підтримує режим путіна та анексію Криму, тож є носієм російської імперської ідеології та співучасницею злочинів рф. Світова спільнота не може допустити того, щоб російська пропаганда поширювала свій вплив на громадян цивілізованого суспільства, яке не толерує будь-які прояви агресії. 

Вас може зацікавити

У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм

У Нижній Лаврі діятиме перший військовий храм

Музей Сковороди, який зруйнували росіяни, відтепер можна відвідати онлайн

Музей Сковороди, який зруйнували росіяни, відтепер можна відвідати онлайн