Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Через російську агресію в Україні постраждали 1750 об’єктів культурної інфраструктури

Міністерство культури та інформаційної політики України продовжує фіксувати пошкодження об’єктів культурної інфраструктури в Україні внаслідок повномасштабної російської агресії. Так, станом на 25 листопада 2023 року збитків зазнали 1750 об’єктів культурної інфраструктури.

Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала у Донецькій, Харківській, Херсонській, Київській,  Миколаївській, Луганській, Запорізькій областях та м. Києві.

Найчисельнішою групою об’єктів культурної інфраструктури, які зазнали пошкоджень чи руйнувань, є клубні заклади (49% від загальної кількості закладів культурної інфраструктури, які зазнали збитків).

 Загалом постраждали:

·       клубні заклади – 864;

·       бібліотеки – 613; 

·       заклади мистецької освіти – 136;

·       музеї та галереї – 106;

·       театри, кінотеатри та філармонії – 31.

Пошкоджень і руйнувань зазнали об’єкти культурної інфраструктури у 266 територіальних громадах (18,1% від загальної кількості територіальних громад України), зокрема: у Донецькій (83%), Сумській (53%), Харківській (52%), Чернігівській (46%), Херсонській (43%), Луганській (42%), Миколаївській (42%), Запорізькій (36%), Київській (26%), Дніпропетровській (19%), Хмельницькій (15%), Житомирській (12%), Одеській (8%),  Черкаській (5%), Львівській (4%), Вінницькій (3%), Закарпатській (2%), Полтавській (2%) областях та м. Києві.

Варто зазначити, що на кінець листопада 2023 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Херсонської, Запорізької та Донецької областей досі перебувають у тимчасовій окупації. Це унеможливлює обрахунок точної кількості об’єктів культурної інфраструктури, що постраждали в ході бойових дій та окупації.

Вас може зацікавити

Україна та Велика Британія продовжують зміцнювати співпрацю задля захисту культурної спадщини

Україна та Велика Британія продовжують зміцнювати співпрацю задля захисту культурної спадщини

Міністр культури Італії вручив медаль Миколі Точицькому на саміті G7

Міністр культури Італії вручив медаль Миколі Точицькому на саміті G7