Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Cпівачка Jerry Heil долучилася до проєкту «Збережіть українську культуру»

Українська співачка та лауреатка премії Music Moves Europe AwardsJerry Heil (Яна Шемаєва), яка раніше здобула відомість як відеоблогерка та кавер-виконавиця пісень світових і вітчизняних виконавців,стала амбасадоркою проєкту «Збережіть українську культуру». 

Це вже п’ята лідерка суспільної думки, яка долучилася до проєкту, ініційованого Міністерством культури та інформаційної політики.

За її словами, сьогодні музика – це та м’яка сила, яка може не тільки говорити до інших народів про народ український, але і закохати інших в нашу культуру.  

«Нині кожен молодий українець, який має доступ до соціальних мереж, презентує Україну в усьому світі! Тож, як представниця сучасної української музики, вважаю своєю місією привертати увагу саме до культури нашої держави. росія знищує архітектуру та історичні пам’ятки саме тому, що знає: без предметних доказів історія перетворюється на легенду. Ми не дамо їм цього зробити!» – сказала співачка. 

Наразі Яна перебуває з гастролями у Німеччині й на своїх концертах вже долучається до збору коштів на відбудову зруйнованих російською федерацією українських пам’яток та об’єктів культури.

Зазначимо, що з початку повномасштабної війни в Україні росія вже повністю чи частково зруйнувала понад 1300 об’єктів культурної інфраструктури.

Відтак наприкінці серпня минулого року Міністерство культури та інформаційної політики спільно з телеком-оператором Vodafone Україна презентували великий проєкт «Збережіть українську культуру», спрямований на залучення благодійних коштів для відбудови пам’яток культурної спадщини в Україні.  

Нині на порталі завантажено 21 об’єкт з розподілом на категорії: «повністю зруйновані», «пошкоджені» та «ті, які призупинили свою роботу».  

Для реставрації, презентованих на порталі об’єктів, треба понад 470 мільйонів гривень. Але, зважаючи на кількість пошкоджених об’єктів по країні, цей список, на жаль, буде лише доповнюватися.

Нагадаємо, раніше до збору коштів долучився Святослав Вакарчук, який передав 350 тисяч гривень на відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди.

Окрім того, амбасадорами проєкту  «Збережіть українську культуру» вже також стали гурт Kalush Orchestra, реп-виконавець Skofka, співак Wellboy та блогер-мільйонник кіт Степан. 

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України