Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Цінності і життєва сила народних ремесел»: відбулася презентація, присвячена Кролевецькому переборному ткацтву

2 березня у просторі «ЦІННОСТІ» відбулася презентація від Музею Кролевецького ткацтва і громади міста Кролевець, присвячена Кролевецькому переборному ткацтву, зокрема – Кролевецькому рушнику. На подію завітав т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

«Традиції, на яких формувалося українське суспільство мають бути і надалі продовженими, мають берегтися і розвиватися. Без сумніву, декоративно-ужиткові елементи нашої спадщини повʼязані із домашніми справами. Традиція Кролевецького рушника, відомого сьогодні як елемент нематеріальної культурної спадщини, зареєстрованого і добре вивченого – дуже важлива для збереження нашої етнічності», – зазначив він у своїй промові.

Відвідувачі події мали змогу ознайомитися із традиціями Кролевецької громади, дізнатися історію зародження цього різновиду ткацтва, походження сировини для матеріалів, навчитися розрізняти ткацтво та вишивку та довідалися про походження мотивів та кольорів орнаментів Кролевецьких рушників.

Серед спікерів події були: Ігор Гуменюк – начальник відділу культури і туризму Кролевецької міської ради, Вікторія Шприндель – директорка Музею Кролевецького ткацтва Кролевецької міської ради, Людмила Минтус – майстриня ручного переборного ткацтва, членкиня спілки майстрів народних мистецтв України, носійка елемента НКС «Кролевецьке переборне ткацтво» та Дарина Боровик – учениця пані Людмили, майстриня ручного переборного ткацтва.

Вас може зацікавити

В український прокат вийшов фільм «Будинок «Слово». Нескінчений роман» 

В український прокат вийшов фільм «Будинок «Слово». Нескінчений роман» 

Агенція культурної спадщини Нідерландів передала Україні синьо-блакитні щити

Агенція культурної спадщини Нідерландів передала Україні синьо-блакитні щити