Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Цифровізація та міжнародна співпраця – ключ до збереження української культурної спадщини, — Анастасія Бондар

12 вересня розпочав свою роботу Одеський форум економічного відродження (Odesa Revival Economic Forum). Подія об’єднала фахівців, політичних діячів, керівників міст, дипломатів та представників бізнесу з різних країн світу. 

У рамках дискусійної панелі «Збереження культурної спадщини ЮНЕСКО» до присутніх звернулася заступниця Міністра культури та стратегічних комунікацій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анастасія Бондар.

«Одеса, як найбільша пам’ятка ЮНЕСКО на території України, знаходиться під особливою увагою МКСК. Незважаючи на всі реалії війни, Міністерство культури та стратегічних комунікацій України в партнерстві з міською та обласною владою, а також Міністерством закордонних справ України докладають максимальних зусиль для привернення уваги міжнародних партнерів як до захисту, так і до  відновлення культурних скарбів міста Одеса», — наголосила Анастасія Бондар.

При цьому, заступниця Міністра відзначила вагомий внесок Італії у розвиток Одеського регіону, а саме 44 млн євро, які будуть спрямовані на реалізацію кількох ключових культурних проєктів, серед яких екстрені заходи із захисту та відновлення пошкоджених пам’яток.

«Також хочу наголосити на важливості цифровізації в процесі обліку та збереження пам’яток. Для успішного управління пам’ятками ЮНЕСКО в Україні необхідно вдосконалювати  законодавчу базу на національному рівні. Наразі МКСК разом з Офісом ЮНЕСКО в Україні працює над цим», — додала Анастасія Бондар.

Обговорення в рамках Форуму в Одесі демонструють, що культура є одним із пріоритетних напрямків відновлення України. Залучення міжнародних партнерів та використання сучасних технологій, таких як цифровізація, є ключовими факторами у збереженні культурної спадщини міста.

Вас може зацікавити

«Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки»: 30 бібліотек із 6 областей України візьмуть участь у пілотному проєкті ЮНЕСКО

«Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки»: 30 бібліотек із 6 областей України візьмуть участь у пілотному проєкті ЮНЕСКО

Україна та Франція визначили нові напрями співпраці в сфері культури та стратегічних комунікацій

Україна та Франція визначили нові напрями співпраці в сфері культури та стратегічних комунікацій