Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

День італійського дизайну: українські студенти профільних факультетів зможуть взяти участь в конкурсі зі світлового дизайну

9 березня у Будинку Актора в Києві відбувся День італійського дизайну. Його провело Посольство Італії в Україні у співпраці з Інститутом італійської культури та Агентством зовнішньої торгівлі Італії. 

Цьогоріч подія проходила всьоме одночасно в усьому світі й була присвячена темі «Ефективне та надійне освітлення». За традицією у цей день 100 італійських посольств у різних країнах приймають особисто або онлайн 100 італійських дизайнерів і архітекторів, які розповідають про вплив італійської креативності на повсякденне життя.

У заході взяли участь: заступник глави місії посольства Італії в Україні Франческо Пеше, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Галина Григоренко, Директор Італійського інституту культури в Україні Едоардо Крізафуллі, архітектор і дизайнер Алессандро Коломбо та дизайнер Паоло Коя, автор світлової інсталяції на будівлі Посольства Італії. 

Цьогоріч Посольство Італії в Україні провело День італійського дизайну у знак солідарності з Україною та вірою у її справедливу перемогу. 

Так, під час заходу оголосили про конкурс зі світлового дизайну. Участь у ньому зможуть взяти студенти факультетів дизайну України. Кращі роботи обиратиме італійсько-українське журі для подальшої популяризації їх в Україні та світі.

Умови цього конкурсу світлового дизайну планують опублікувати 13 березня 2023 року на сторінці Інституту культури Італії.

«Італійська творчість відома у всьому світі.  Ми віримо, що в найближчому майбутньому цю креативність можна буде використати для створення нових і стійких середовищ для нових поколінь у вільній і світлій Україні», — акцентував Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П’єр Франческо Дзадзо.

Під час події відомий італійський архітектор та дизайнер Алессандро Коломбо, викладач у Політехніках Мілана і Торіно, Посол Дня Італійського Дизайну, прочитав онлайн доповідь «Ефективне та надійне освітлення».

Будинок Актора (колишня кенаса) для проведення заходу в Києві обрали не випадково. Його декорував видатний італійський архітектор і дизайнер Еліа Сала. Він був співавтором і другом Владислава Городецького. В «творчому портфоліо» Еліа Сала оздоблення найвідоміших споруд Києва, які стали невіддільною складовою архітектурного обличчя нашої столиці: Будинок з химерами, Національний банк України, Костел Святого Миколая, Національний художній музей України, Національна опера України, Київський політехнічний інститут.

Нагадаємо, День італійського дизайну – це щорічний тематичний захід, започаткований у 2017 році Міністерством закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії у співпраці та за підтримки Міністерства культури Італії. 

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України