Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Державну бібліотеку України для юнацтва приєднають до Національної бібліотеки України для дітей задля об’єднання ресурсів та якісних змін

Реорганізацію проведуть задля об’єднання ресурсів закладів та якісних змін. У результаті сукупний фонд бібліотеки становитиме понад 750 тисяч примірників документних ресурсів, а прогнозована кількість користувачів сягатиме 25 тисяч, комп’ютерна база – 150 одиниць.

«Реорганізація бібліотеки значно підвищить рівень обслуговування користувачів. А це для нас пріоритет. Досконало зібраний документний масив, потужна матеріально-технічна база, електронні ресурси та їх популяризація, єдиний методичний, маркетинговий, бібліографічний центр надання допомоги регіональним бібліотекам, професійні, креативні, ініціативні фахівці – це те, що потрібно, аби користувачі заповнили українські бібліотеки», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Нова стратегія бібліотеки передбачає:

  • додаткові простори для користувачів;
  • молодіжні хаби для спілкування та релаксації; 
  • збільшення  можливостей для навчання;
  • проведення різноманітних заходів. 

У перспективі нове бачення бібліотеки буде втілюватися і в архітектурних рішеннях, змінах самого простору. В фокусі простір з яскравим дизайном. Все це має бути зручним для роботи та привабливим для відвідувачів. Йдеться й про нові види послуг, адже різні покоління читачів люблять використовувати різні види сервісів.

Крім того, планується створення єдиної точки доступу до інформаційних ресурсів бібліотек. Електронний каталог поєднає бібліографічні записи (431,3 тис. записів, 88% фонду НБУ для дітей представлено в електронному каталозі; 126,6 тис. записів – ДБУЮ) та облікову інформацію щодо наявності документних ресурсів (книг, періодичних видань, електронних та аудіовидань). Бібліотечні фонди оптимізують та осучаснять.

Вас може зацікавити

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації»