Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Держслужбовців навчали виявляти, реагувати та протидіяти дезінформації

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спільно з Міністерством культури та інформаційної політики, Центром демократії та верховенства права в межах Школи протидії дезінформації організували тренінг для держслужбовців на тему «Реагування та протидія дезінформаційним наративам та неправдивій інформації».

Під час тренінгу працівники обласних військових адміністрацій, українських міністерств та органів місцевого самоврядування дізналися, зокрема, про:

  • поняття дезінформації, основні теми дезінформаційних наративів;

  • способи та інструменти протидії дезінформаційним наративам та неправдивим повідомленням;

  • способи реагування на дезінформаційні наративи та неправдиві повідомлення.

«Міністерство, як і вся держава, працює системно. А системна і стратегічна робота передбачає постійне підвищення стійкості до будь-яких загроз, інформаційних зокрема. Така системна робота передбачала і створення самого Центру страткому та інформбезпеки, у тому числі проведення подібних заходів освітнього спрямування. МКІП відповідає за реалізацію стратегії інформаційної безпеки, ухваленої Указом Президента, і в цій стратегії навчання також є важливим компонентом», – заявив заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Своєю чергою керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей зазначив, що тренінговий напрямок є одним із найбільш важливих, якими займається Центр щодня у повсякденній роботі. 

«Ми дуже багато уваги приділяємо цьому напрямку, саме курсу протидії дезінформації, оскільки люди, які працюють в ОВА та органах місцевого самоврядування є першою лінією боротьби з дезінформацією, адже працюють з людьми найближче», – пояснив він.

Тренінг «Реагування та протидія дезінформаційним наративам та неправдивій інформації» став можливим завдяки фінансовій підтримці Швеції. Учасники, що успішно пройдуть вихідне тестування, зможуть отримати сертифікат про проходження тренінгу.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України