Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Держспецзв’язку готова покрити національним мовленням понад 90% території України

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який належить до сфери управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, готовий до запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Пакет телеканалів буде безкоштовним.

Мережа покриватиме мовленням понад 90% території України. Сигнал транслюватиметься у тому числі на частині районів тимчасово окупованих територій, а також населених пунктах на кордонах із рф та білоруссю: у Харківській, Сумській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській, Волинській областях.

Концерн РРТ уже повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про готовність до запуску. Нацрада має оголосити та провести конкурс на мовлення в мережі МХ-7.

«росія 24/7 бомбардує українські території, у тому числі – психологічно. Від телевізійного терору пропагандистів особливо страждають прикордонні області та тимчасово окуповані регіони, де росіяни застосовують спеціальні потужні передавальні станції, заглушаючи сигнал з України. Але вже дуже скоро безперебійне українське мовлення буде доступне навіть у найвіддаленіших куточках України, забезпечивши громадян правдивою інформацією», – наголосив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Запуск загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7 – важливий крок у протистоянні російській пропаганді. Незважаючи на складну обстановку в країні, ми виконали поставлені перед нами завдання та зробили все можливе, щоб забезпечити сигналом наших громадян, позбавлених змоги дивитися українське телебачення», – зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську