Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Дезінформація є частиною агресії рф, тому методи боротьби з нею потребують більш рішучих заходів, – Тарас Шевченко

15 березня заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко взяв участь у круглому столі «Російська дезінформація в контексті війни та агресії проти України», який проводила ОБСЄ у Відні. 

«Україна продовжує наполягати, що росія не може покладатися на стандарти свободи слова, а її пропагандистські «медіа», які системно поширюють дезінформацію, мають бути заблоковані через механізм санкцій», – заявив Тарас Шевченко.

На його думку, підходи щодо «розвінчування фейків» неефективні без більш рішучих заходів з протидії дезінформації, адже шкода поширеними фейками вже нанесена.

Також заступник Міністра провів робочу зустріч з Представницею ОБСЄ з питань медіа Терезою Рібейру. Сторони обговорили питання українського закону про медіа, безпеки журналістів, російської дезінформації та важливості медіаграмотності. Україна спільно з ОБСЄ втілює проект з медіаграмотності, який є важливою складовою системи стійкості. 

16 березня Тарас Шевченко взяв участь у зустрічі національних координаторів з безпеки журналістів. Цей механізм запроваджений офісом Представниці ОБСЄ з питань медіа з метою посилення координації та обміну кращими практиками між представниками урядів країн ОБСЄ. 

Під час зустрічі заступник Міністра, зокрема, поділився інформацією про проблему безпеки журналістів в Україні, викликану діями росії, яка понад рік тому розпочала повномасштабне вторгнення.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України