Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Для знесення пам’ятника Щорсу КМДА залишилось визначити місце для його перенесення

Події

Міністерство культури та інформаційної політики України у законний спосіб активно сприяє очищенню українського громадського простору від радянських пам’ятників та символів. 

«Пам’ятник військовому діячеві М. О. Щорсу» на бульварі Т. Г. Шевченка у м. Києві – це пам’ятка монументального мистецтва національного значення. Її занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. 

Наразі МКІП чекає від КМДА відповідних документів. Після отримання повного їх пакету, МКІП погодить рішення про переміщення пам’ятки. 

«Нарешті демонтували монумент радянському пілоту Чкалову. На черзі інші пам’ятники російським постатям, яким не місце в публічному просторі України. Демонтаж пам’ятника Ватутіну вже погодили. Чекаємо від КМДА визначення місця для перенесення пам’ятника Щорсу і одразу це зробимо», – сказав Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України. 

Нагадаємо, рішення про вилучення, зняття з обліку та переміщення пам’яток приймає орган в залежності від статусу об’єкта, категорії пам’ятки тощо, зокрема, щодо вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток України, переміщення пам’ятки національного значення – Кабінет Міністрів України, а щодо проведення робіт на пам’ятках національного значення – МКІП. Ініціатором розгляду питань вилучення пам’ятки національного значення з Реєстру має бути Київська міська військова адміністрація. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону