Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Для України важливо побудувати великі, потужні депозитарії для культурних цінностей, – Ростислав Карандєєв

Вчора, 31 травня, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв провів зустріч з представниками італійської організації «Renovua» щодо інвестицій у сферу культури.

Очільник МКІП розповів про харківську друкарню «Фактор-друк», яку зруйнували росіяни прямим влучанням ракети під час масштабного обстрілу міста. Тоді 7 працівників друкарні загинули, ще 22 отримали поранення. Це одна з найбільших типографій в Європі. Підприємство охоплювало близько 40% вітчизняного ринку і було прибутковим. Існують ризики втрат й інших типографій, тому є потреба будівництва типографії на відносно мирній території. 

«Нині ми плідно працюємо з громадами. І хочемо запропонувати безкоштовні типові будівельні проєкти для різних громад за чисельністю. Ми бачимо модель для трьох різних населених пунктів: маленький, середній і трошки більший. Також ми б хотіли передбачити відповідний державний фонд у бюджеті для реалізації цих проєктів в громадах. Це один з важливих для нас культурних проєктів», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Також він зазначив, що українські музеї відчувають великий дефіцит фонду сховищ, місць для збереження артефактів. Тож для України важливо побудувати великі, потужні депозитарії з умовами збереження на випадок прямого бомбардування. Вони мають бути глибоко під землею. Водночас такі сховища можна побудувати в уже наявних музеях і заповідниках. Для цього також важливо залучити міжнародних партнерів. 

Важливими для України є й проєкти з реставрації творів мистецтва  й підготовки реставраторів для відновлення культурної спадщини. 

«Для нас цікаві низка конкретних проєктів, які ви озвучили. Наразі ми збираємо пропозиції, аби представити їх Уряду Італії», – підкреслив Голова правління компаній «Renovua» Стефано Ніколуссі Россі.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України