Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

До Міжнародного дня захисту дітей в НБУ для дітей оголосили переможців конкурсу «Україна-мрія!»

31 травня в Національній бібліотеці України для дітей з нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей відбулось нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-мрія!».

 Ініціювали проведення конкурсу та виступили головними організаторами Управління зв’язків із громадськістю Генерального штабу Збройних Cил України та Національна бібліотека України для дітей. 

До всіх присутніх звернулася Алла Гордієнко, генеральний директор НБУ для дітей. Вона привітала зі святом, подякувала Збройним Cилам України, колегам і читачам, закликала усіх дорослих дбати про дітей, захищати їхнє життя, права і здоров’я. Бо Міжнародний день захисту дітей, якому цьогоріч виповнюється 75 років, набув небувалої актуальності саме для України в останнє десятиліття, а особливо з 24 лютого 2022 року.

«Тепер я побачила цю Україну дитячих мрій. Вона прекрасна! І знаєте, я справді готова боротися і покласти життя на створення саме такої України. Я готова її захищати, скільки вистачить мого життя і сил – захищати нашу країну і наших дітей, які будуть її будувати і в ній жити», – зазначила майор ЗСУ, голова БО «Фронт допомоги» Олена Мокренчук.

В підсумку члени журі обрали 4 володарів Гран-прі у кожній номінації. Ці діти поїдуть в мандрівку Україною, про них знімуть телесюжети. А представляють вони Черкаси, Вінницю, Миколаїв та Кіровоградську область.

Зокрема, за виріб декоративно-прикладного мистецтва відзнаку отримала Анна Пекурару , за відеосюжет – Ілля Зіненко, за малюнок – Віра Виноградна, а також нагороду за текстовий опис здобула Ангеліна Якименко..

8 переможців конкурсу у двох вікових категоріях – це представники Києва, Запоріжжя, Чернігівщини, Сумщини, Херсонщини, Кіровоградщини. Усі вони одержали дипломи та подарунки від організаторів конкурсу.

Спеціальну відзнаку від Валерія Залужного одержали читачі-учасники клубу за інтересами «Скарбничка» Бібліотеки-філії с. Зелена публічної бібліотеки КЗ ЦКП Лвинецької с/р Чернівецької області (колективна робота – 8 дітей учнів початкових класів).

Крім 13 переможців, особливі відзнаки отримали 22 призери. 

Повний список переможців і відзначених робіт можна переглянути за посиланням.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука