Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Другий саміт перших леді та джентльменів відвідають світові зірки та висвітлюватимуть телеканали з понад 20 країн світу

23 липня відбудеться Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів, ініційований першою леді України Оленою Зеленською,  «Україна та світ: майбутнє, яке ми (від)будуємо разом». Саміт привернув увагу провідних світових медіа. У ньому братимуть участь знаменитості, провідні світові експерти та високопоставлені особи, а сама подія транслюватиметься у понад 20 країнах світу.

Другий саміт перших леді та джентльменів покликаний укотре привернути увагу світу до повномасштабної війни, яка вже п’ятий місяць відбувається в центрі Європи. Головна тема цьогорічного заходу — «Людина», адже саме збереження й відновлення людського капіталу є запорукою успішної відбудови країни.

Цілями саміту стануть:

  • обговорення повоєнного майбутнього світу та України; 

  • узгодження практичних кроків та дій перших леді та джентльменів для вирішення проблем та викликів, з якими стикається світ через війну росії проти України.

Крім того, у межах саміту відкрито збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги Типу С, які можуть зберегти життя тисячам людей в Україні. 

Саміт проходитиме у форматі телемосту між 5 країнами. Головна студія буде розміщена в Україні, 4 інші – у Варшаві, Брюсселі, Вашингтоні та Лондоні.

Захід транслюватиметься у понад 20 країнах, зокрема, у Японії, Латвії, Литві, Малайзії, Бельгії, Іспанії, Нігерії, ПАР, Туреччині, Польщі, Німеччині, Великобританії, США, Італії, Австрії, Малайзії, Кіпрі, Лівані та Північній Македонії.

Також саміт висвітлюватимуть у форматах новин в прайм-тайм та підсумкових випусках телеканалів Чорногорії, Естонії, Сінгапуру, Азербайджану, Чехії, Південної Кореї, Киргизстану, Індонезії, Франції та Фінляндії. До висвітлення саміту також планують приєднатися медіа з інших країн.

Крім того, свою участь у cаміті вже підтвердили світові знаменитості: Посол доброї волі ЮНІСЕФ Девід Бекхем, знамениті актори Річард Гір, Ештон Катчер та Міла Куніс, всесвітньо відомий журналіст Пірс Морган та інші.

Трансляція Другого саміту перших леді та джентльменів буде доступна на офіційній сторінці Олени Зеленської в Facebook та на сайті події kyivsummitflg.gov.ua.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України