Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Генеральним директором-художнім керівником театру ім. Івана Франка став Євген Нищук

Сьогодні, 3 квітня, заступив на посаду новий Генеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Євген Нищук. Його представив колективу т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Переглянути фотоальбом

«Євген Нищук та людина, яка може належним чином продовжити славні традиції «першої сцени країни», об’єднати колектив, запропонувати нові модернові рішення, своє правильне бачення розвитку театрального мистецтва. Рішення про призначення його керівником Театру підтримав і Президент України. Ми, як Міністерство, будемо підтримувати всі ініціативи франківців на чолі з новим керівником», – прокоментував т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Євген Миколайович Нищук — український актор театру, кіно та дубляжу, політик та громадський діяч. Народний артист України з 2015 року. Він також був Міністром культури України з 27 лютого до 2 грудня 2014 року та з 14 квітня 2016 року до 29 серпня 2019 року. З 22 травня 2023 – Голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

«Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка історично завжди був центром та осердям українства. Тут формувалася українська ідентичність в різні часи, зокрема й в часи заборон. Тут створено багато сенсів і візій. Театр сьогодні має бути таким, яким завтра має бути суспільство», – сказав Євген Нищук.

Він також подякував за служіння мистецтву Михайлу Захаревичу, який багато років керував Національним академічним драматичним театром імені І. Франка. 

Нагадаємо, 4 березня цього року в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбувся благодійний показ вистави «Конотопська відьма» за повістю Григорія Квітки-Основ’яненка. Тоді на потреби захисників і захисниць вдалося зібрати 2 349 000 гривень. В грудні минулого року під час благодійного показу цієї ж вистави вдалося зібрати майже 1 770 000 гривень. Їх спрямували на потреби Збройних Сил України, а саме на придбання дронів.

Вас може зацікавити

Естонія повернула Україні 274 незаконно вивезені предмети культурної спадщини

Естонія повернула Україні 274 незаконно вивезені предмети культурної спадщини

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій