Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Елегія воєнного часу»: В Національній опері України відбулися українські презентативні покази світової прем’єри

22 та 23 червня на сцені Національної опери України з успіхом пройшли українські презентативні покази одноактного балету «Елегія воєнного часу» у постановці видатного танцівника і хореографа Олексія Ратманського. Ця прем’єра стала щирою і глибокою розповіддю про трагедію війни та незламність людського духу. Наступний показ відбудеться 12 липня. 

Вистава поєднує в собі музику, хореографію та візуальне мистецтво й вражає з перших хвилин. Музична основа балету – твори видатного українського композитора Валентина Сильвестрова та зразки сільської музики 30-х років. Проникливі постлюдії для фортепіано та струнного оркестру, а також перлини традиційної народної музики в органічному поєднанні з хореографією Ратманського створюють потужну атмосферу виру емоцій.

Хореографія цього балету – це мова тіла, що розповідає історії про втрату, біль, стійкість та віру в майбутнє. Довершене зображення героїв посилене також сценічним дизайном Вендалла К. Гаррінгтона, в якому використані роботи художників Матвія Вайсберга та Марії Примаченко.

«Елегія воєнного часу» – це не просто балет, це мистецький твір, який торкає найглибших струн душі. 26 вересня 2022 року на першому показі вистави в театрі Pacific Northwest Ballet в Сієтлі глядачі стоячи аплодували зі сльозами на очах, коли Ратманський розгорнув перед завісою український прапор.

У балеті беруть участь 8 провідних солістів Національної опери України: Наталія Мацак, Ольга Голиця, Тетяна Льозова, Анастасія Шевченко, Микита Сухоруков, Ярослав Ткачук, Сергій Кривоконь та Євген Логвиненко.

Фото Національної опери України

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука