Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Елегія задля миру»: Одеська опера зіграла концерт в парламенті Італії 

22 лютого митці Одеського національного академічного театру опери та балету виступили з концертною програмою «ELEGIA PER LA PACE» («Елегія задля миру») у Палаті депутатів Національного парламенту Італії (м. Рим). 

Переглянути фотоальбом

Програма присвячена другій річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну. У виконанні солістів театру Юлії Терещук, Ганни Литвинової, Олексія Жмуденка, Леоніда Шошина і запрошеної солістки Анни Євтєхової у супроводі оркестру театру (диригент – заслужений артист України Ігор Чернецький) прозвучали твори Дж. Пуччіні та українська музична класика. 

Президент Палати Депутатів Парламенту Італії Лоренцо Фонтана зазначив, що музика, яку він почув, «говорить єдиною чудовою мовою про мир, права, свободу». Політик подякував Одеській опері за збереження музичної спадщини Пуччіні та інтеграцію української музики в європейський простір. 

Концерт наживо транслював італійський телеканал RAI3. За оцінкою італійських медіа («Stampa Parliament», Rai3, Associazione Generale Italiana dello Spettacolo та ін.), ця мистецька подія впливатиме на подальший розвиток парламентської співпраці та набуває важливого значення для ствердження солідарності з Україною.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону