Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Film Industry Office: у межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбувся захід від програми ЄС «Креативна Європа»

15 липня представники Бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні провели захід у межах Film Industry Office 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю. У події взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Заступник Міністра у своєму виступі поділився думками стосовно можливостей грантової підтримки аудіовізуального сектору від Програми ЄС «Креативна Європа». Він також розповів про підсумки засідання Комітету програми ЄС, яке днями відбулось у Брюсселі.

«Європейський Союз у межах Креативної Європи має шість горизонтальних пріоритетів. Й одним із них залишається Україна. Це означає, що навіть іноземним компаніям, які будуть подаватися на ці гранти, вигідно знайти українського партнера й передбачити партнерство з українською організацією. Крім цього, під час засідання Комітету було оголошено про виділення 5 мільйонів євро на три лоти. Вони передбачають підтримку митців, які були релоковані і тимчасово переміщені в межах України, а також загалом підготовку інституційної спроможності сектору культури до процесів повоєнного відновлення», — сказав Тарас Шевченко у своєму виступі.

Протягом 4 днів Film Industry Office відбудеться серія круглих столів, зустрічей та дискусій за участі провідних українських та міжнародних кінопрофесіоналів, а також презентація проєктів на стадії Work in progress. Усі заходи Film Industry Office відбудуться в Будинку кіно в Білій залі.

Нагадаємо, програма Європейського Союзу «Креативна Європа» спрямована на підтримку культурного розмаїття та сприяння конкурентоспроможності сектору культури та креативності. Вона запроваджена відповідно до Регламенту ЄС № 2021/818 Європейського Парламенту. Програма забезпечує фінансування проєктів та ініціатив, які націлені на зміцнення культурного різноманіття, а також відповідають потребам і викликам культурного та креативного сектору Європи.

Україна приєдналася до програми як асоційована країна у 2016 році. У 2021-му році стартувала нова семирічна програма, що триватиме до 2027-го року. Її бюджет складає 2,44 млрд євро.

Вас може зацікавити

У Києві відкрилась вулична виставка «Мововбивство – складова рашизму»

У Києві відкрилась вулична виставка «Мововбивство – складова рашизму»

Французький дух у серці України: Харків долучився до святкування Дня взяття Бастилії

Французький дух у серці України: Харків долучився до святкування Дня взяття Бастилії