Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Французький дух у серці України: Харків долучився до святкування Дня взяття Бастилії

14 липня у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулось святкування одного з головних національних свят Франції – Дня взяття Бастилії.

У виконанні солістів, хору під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Олексія Чернікіна та оркестру Схід Опера під орудою заслуженого діяча мистецтв України Юрія Яковенка прозвучали твори європейських та українських композиторів.

У заході взяли участь Харківський міський голова Ігор Терехов, французька делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Ґаелем Весьєром, керівники вищих та середніх навчальних закладів, представники бізнесу та культури. 

Розпочалися урочистості з виконання Державних Гімнів двох країн. У святковому концерті у виконанні оркестру публіка почула симфонію №30 (Паризьку) В. А. Моцарта, а також фрагменти однієї з найпопулярніших опер  «Кармен» Ж. Бізе. Куплети Ескамільйо та арію Мікаели заспівали заслужений артист України Володимир Козлов і лауреатка міжнародних конкурсів Юлія Піскун. Торкнулася струн душі кожного з присутніх  «Мелодія» М. Скорика та «Молитва за Україну» М. Лисенка на слова О. Кониського. Вів концерт заслужений діяч мистецтв України Армен Калоян.

Фото – Софія Жицька

Вас може зацікавити

У Києві відкрилась вулична виставка «Мововбивство – складова рашизму»

У Києві відкрилась вулична виставка «Мововбивство – складова рашизму»

Держкомтелерадіо приймає заявки на здобуття премії імені Максима Рильського за 2024 рік

Держкомтелерадіо приймає заявки на здобуття премії імені Максима Рильського за 2024 рік