Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

1 липня в UNIT.City відбувся фінал Future Simple Hack. Це другий хакатон із серії хакатонів у межах мовної програми Future Perfect з метою вивчення та популяризації англійської мови серед українців та світу.

140 айтівців, вчителів, дизайнерів та представників бізнесу об’єдналися в команди, щоб протягом 10 днів працювати над ідеями інтерактивних рішень для вивчення англійської.

«Вивчення англійської мови відкриває безмежні горизонти можливостей, а інноваційні технології роблять цей шлях захоплюючим та ефективним. Англійська мова має стати доступною для кожного українця, інноваційні технології – це ключ, що відкриває безмежні можливості абсолютно всім.  Кожен новий день – це шанс пізнати світ, який стає ближчим завдяки сучасним інструментам та нашій наполегливості», – сказала  заступниця міністра культури та інформаційної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анастасія Бондар. 

У фокусі хакатону від найбільшого чемпіонату для ІТ-фахівців у Європі DEV Challenge у межах мовної програми Future Perfect — інструменти, які заохотять малюків віком від 3 років до розвитку. За новим законом про застосування англійської мови, діти дошкільного віку обов’язково вивчатимуть англійську в садочках. Тож мета Future Simple Hack — втілити поставлені законом освітні цілі.

«Майбутнє належить країнам, які мають сильний людський капітал. Саме тому спільно з МКІП та МОН ми запустили Future Perfect. Мовна програма пропонує освітні можливості для вивчення англійської, яка сьогодні є незамінним складником прогресу. Також нещодавно Президент підписав важливий закон, що закріплює статус англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Він передбачає, що для гідної відповіді на виклики майбутнього діти почнуть вчити англійську вже з дошкільного віку, щоб, зростаючи, не відставати від сучасних тенденцій та розмовляти зі світом однією мовою», — підтримала учасників Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції.

Під час події учасники почули освітні доповіді від запрошених експертів, а також відбулось нагородження переможців. 

Члени журі враховували інноваційність та ефективність, рівень складності й технічну реалізацію проєкту, дизайн інтерфейсу, навігацію та презентаційні навички команд під час пітчингу. 

Переможцями першого хакатону стали команди з прототипами таких рішень:

  • Ghost: вебсервіс за принципом learn by playing. Ідея продукту — навчання англійської мови через гру для дітей від 3 років. Прототип залучає всі органи чуття: діти дивляться, слухають та наслідують гру. Команда розробила прототип, використовуючи можливості нейромережі TensorFlow.js та ШІ, щоб розпізнавати рухи й голос дитини відповідно. 
  • Autolayout:  застосунок для дітей віком від 3 років для вивчення англійської мови в ігровій формі з практичними завданнями. Навчання відбувається у формі проходження рівнів персонажем, прогрес якого дитина може відстежувати. Застосунок доступний для навчання найменших користувачів, які сприймають інформацію не через читання: яскравий інтерфейс, асоціативні елементи, дизайн з округлими формами, великими кнопками та простим меню. Платформа також містить навчальні мультфільми з інтегрованими вправами.

Команди-автори переможних рішень здобудуть освітні та кар’єрні можливості від Sigma Software Group, Ukrainian Startup Fund, SKELAR, Beetroot Academy, speakingclub.ua та ITVDN. Призи відображають принцип lifelong learning, за яким реалізується мовна програма Future Perfect, та підкреслюють важливість безперервної освіти й кар’єрного зростання.

Знайомтеся зі світом Future Simple Hack на сайті та надихайтеся на нові EdTech-інновації.

Серія хакатонів реалізується в межах мовної програми Future Perfect із найбільшим чемпіонатом для IT-фахівців у Європі DEV Challenge з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України. Також проєкт підтримується Sigma Software та першим інноваційним парком UNIT.City.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука