Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Головою Наглядової ради Українського культурного фонду стала Наталія Кривда

Сьогодні, 6 березня, в Укрінформі під час засідання круглого столу «Нова Наглядова рада Українського культурного фонду: перезавантаження» громадськості та медіа представили голову та членів Наглядової ради УКФ.

Переглянути відео

«Українське суспільство може сьогодні зафіксувати народження демократичної, прозорої інституції. Вона відповідає потребам сьогодення й українців. Наглядова рада Українського культурного фонду – це трошки більше, ніж частина управлінської команди державної установи. Це об’єднання людей, які презентують українське суспільство. Як мінімум, його небайдужої до української культури, частини. Це люди, яким сьогодні виказана максимальна довіра від різних стейкхолдерів», – сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Переглянути фото

Т. в. о. міністра представив Голову Українського культурного фонду. Нею стала Наталія Кривда – докторка філософських наук, професорка кафедри української філософії та культури Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, сучасна українська філософиня та публічна інтелектуалка. Академічна директорка МВА програм Edinburgh Business School at House of Knowledge. 

«Дуже важливі для мене наступні речі. Першою чергою – це суб’єктність Українського культурного фонду. Ми маємо стати активним гравцем на полі культурної політики. Я сподіваюсь, що Наглядова рада до цього долучиться, стане майданчиком і простором, де відбудеться ця розмова. Друге – це відновлення довіри й репутації. Культура – не просто важлива в часи війни, культура, і я впевнена у кожному своєму слові, і є тим, заради чого сьогодні воюють там наші на фронті. Це наша ідентичність, наша унікальність, наше право бути самим собою. Це наша екзистенція зрештою», – наголосила Голова Наглядової ради УКФ Наталія Кривда.

Раніше члени нового складу Наглядової ради Українського культурного фонду запропонували 3 кандидатури на посаду Голови УКФ. Остаточно голову УКФ затвердили наказом МКІП. 

«Ми безперечно вітаємо те, що навіть під час повномасштабного вторгнення відбулося перезавантаження цієї, дуже важливої для української культури, інституції. Ми маємо дякувати за це, першою чергою, Збройним Силам України. Також маємо дякувати за це нашим міжнародним партнерам. Їх грошова допомога, власне, і дозволяє продовжувати роботу всієї нашої влади, всіх інституцій», – підкреслив голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Він також звернув окрему увагу, що навіть під час масштабного вторгнення, Україна як держава вчергове довела свою спроможність  забезпечувати прозорі демократичні процеси. 

«Останні роки УКФ переживав не найкращий період. Про це також потрібно говорити відверто. Зараз навіть з репутаційної точки зору потрібно працювати у цій сфері. Це дуже важливо, як і те, що потрібно працювати і з міжнародними партнерами. Бо я переконана, що можна знайти додаткові формати надання коштів, якщо буде довіра», – зазначила заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Також під час заходу представили членів нової Наглядової ради. Саме Наглядова рада модерує всі головні питання інституції: від погодження експертів до затвердження високобюджетних проєктів. Завдяки спільним зусиллям громадськості та Міністерства культури та інформаційної політики вибори відбулися прозоро.

Вас може зацікавити

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг