Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Галина Григоренко в Будапешті: культурне життя в Україні не зупиняється попри війну, бо це наш культурний фронт

З 20 по 22 жовтня 2022 року в Будапешті (Угорщина) відбувається конференція Інтеграція&Інклюзія. Подія організована «Опера Європа» –  провідною організацією, яка об’єднує професійні оперні трупи й оперні фестивалі по всій Європі. Участь у цій події взяла Галина Григоренко, заступниця міністра культури та інформаційної політики.

Переглянути відео

«Культурне життя в Україні не зупинялося ніколи. Навіть у ці жахливі дні, коли ракети та бомби літають над нашими головами, наші митці, музиканти продовжують працювати. Наприклад, Оперний театр в Одесі вийшов з прем’єрою в кінці вересня, а у Львові очікується прем’єра в кінці листопада. Тож, культурне життя ніколи не зупиняється, навіть в укриттях ми продовжуємо боротися, бо це наш культурний фронт», – розповіла заступниця Міністра культури та інформаційної політики України, під час панельної дискусії.

Наразі дуже важливо представляти інтереси України під час таких міжнародних заходів, аби привернути увагу широкого кола учасників до нагальних проблем нашої країни. Загалом це має сприяти посиленню підтримки України в протистоянні збройній агресії рф та у післявоєнній відбудові нашої держави. 

«Протягом 20 століття ми є свідками жорстоких репресій, ув’язнень та вироків багатьом митцям, які є голосом нашої української національної культури. Тому для нас ця війна – це продовження боротьби за незалежність, боротьби за нашу культуру й право будувати свою націю. Адже саме культура формує суспільство, об’єднує його», – зазначила Галина Григоренко.

Також серед учасників обговорення: Матей Дрлічка (Братислава), Флоріан Кьофлер (Карлсруе), Евіца Тасеска (Скоп’є) та Бенджамін Вірц (Марибор), модератор – Мартін Глейзер (Брно).

Нагадаємо, під час Конференції учасники з різних країн обговорюють стратегії майбутньої співпраці. Зокрема йшлося й про партнерство з Україною у галузі оперного мистецтва. 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора