Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Глобальний договір ООН відзначив роботу медійників телемарафону «Єдині новини #UAразом»

6 червня пройшов онлайн-форум на тему «Інформаційні війни та інформаційні операції», організований Глобальним договором ООН в Україні. До першої панелі долучилися представники українських медіагруп та каналів, які задіяні в телемарафоні «Єдині новини #UAразом».

Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні, відкриваючи захід, привітала журналістів з професійним святом та зазначила: “Те, що ви робите кожного дня, – дуже важливо. Необхідно доносити правду не з чуток, а з первинних джерел. Ризикуючи життям, ви таки її здобуваєте. Ми слідкуємо за вашою роботою, робимо висновки і приймаємо рішення базуючись на фактах”.

Під час панелі «Боротьба з дезінформацією та інформаційна безпека країни» представники українських медіагруп та каналів говорили про поточні виклики протидії російським фейкам, поділилися практикою роботи на інформаційному фронті в умовах війни, досвідом нового інформаційного мовлення та експертними думками щодо протидії російській пропаганді у світі.

В ході обговорення журналісти наголосили на тому, що давати опір російській пропаганді можна завдяки високому рівню журналістики, розвінчанню фейків, розвитку іномовлення, надання якісної освіти журналістам і постійної трансляції правди. 

Нагадали медійники й про те, що вплив пропаганди поширюється й за кордоном, і про це варто памʼятати. А також поділилися особливостями роботи телемарафону «Єдині новини #UAразом», розповіли про виклики, з якими стикаються журналісти, важливість залучення експертів до підготовки новин і про мрії про швидку перемогу.

В дискусії взяли участь: Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні, Олена Фроляк, шеф-редакторка та ведуча, «Факти» ICTV»,  Наталя Островська, ведуча телеканалу «1+1», Олена Цинтила, ведуча телеканалу «Україна 24», керівниця відділу по роботі з бізнесом, Олексій Фадєєв, ведучий телеканалу «Інтер» та Наталія Яструбенко, шеф-редакторка телеканалу «Рада».

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України