Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Інформаційний телемарафон «Єдині новини #UАразом» залишається надійним джерелом інформації для українців – опитування

Українці стабільні у новинному споживанні:  88% дізнається як мінімум найважливіші новини, а 33% – споживають новини у великій кількості. Основними джерелами новин про Україну залишаються месенджери та соціальні мережі. Загальнонаціональне телебачення рідше використовується як джерело новин, але місцеве ТБ утримує своє ядро. Також є тенденція до зменшення використання й новинних сайтів.

Довіра до цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UАразом»в грудні 2022 року залишається такою ж як і у липні та серпні цього року. Знають про існування Телемарафону 91% українців, серед них 78% є його постійними глядачами. Активно дивляться – 41% глядачів. Водночас 71% обізнаних про Телемарафон респондентів декларують свою довіру до нього як джерела новин; паралельно спостерігається зміцнення довіри: перехід частки тих, хто довіряє Телемарафону ‘скоріше’, до тих, хто довіряє йому ‘цілком‘. 

Телемарафон найбільше дивилися на телеканалах 80%. Лідери серед телеканалів: 1+1 47%, ICTV 37%, Інтер 21%. Телемарафон дивилися, бо він на думку глядачів:  завжди показує актуальну інформацію 28%; у ньому беруть участь різні експерти (гості) 27%; обʼєднує людей, а не розколює суспільство 24%; дає тільки перевірену та об’єктивну інформацію 23%; його виробляють канали, яким я довіряю 20%; надає більш глибоку інформацію 19%; показує різноманіття думок та позицій 17%; у ньому беруть участь ведучі, яким я довіряю 14%.

Дослідження «Барометр довіри до новин» провели Суспільне та дослідницька компанія Gradus Research у липні, серпні та грудні 2022 року.

 

Вас може зацікавити

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги